A Jabra termékpalettáján több olyan hangszóró is van, amelyet szerelés nélkül építhetünk be az autókba. A korábban már bemutatott Drive az egyszerűbb megoldások kedvelőinek szól, a Freeway egy picivel komolyabb modell.

A készülék egyik legfontosabb funkciója természetesen az, hogy okostelefonhoz csatlakoztatva kihangosítóként szolgál; a KRESZ szabályai szerint kézben csak akkor használhatjuk a telefont, ha az autó áll, így ha menet közben is szeretnénk a hívásokat fogadni, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy hasonló eszközre. Az autóba építhető megoldásoknak sajnos megvan az a hátránya, hogy nehézkes őket beszerelni, a legtöbb esetben ráadásul ez a művelet otthoni keretek között nem is megoldható. A Jabra Freeway azon kevés kütyük táborát erősíti, amelyeket viszont pillanatok alatt, könnyen beszerelhetünk.

A kihangosítót a napellenzőre tudjuk erősíteni, és mivel saját akkumulátorral rendelkezik, a kábelekkel sem kell bajlódni. Az akku rendkívül hosszú, 40 napos készenléti időt nyújt, beszélgetésre pedig 14 órán keresztül használhatjuk az eszközt – amikor pedig lemerült, akkor microUSB-s töltővel 2 óra alatt szépen újból feltölthetjük. Átlagos körülmények között mindez azt jelenti, hogy a Jabra Freeway egy hétig gond nélkül kibírja, elég hétvégente az energiaellátással foglalkozni. (De alternatív megoldásként fix tápellátásra is beköthetjük, mivel jár hozzá egy 12-24 voltos tápegység is.) Memóriájába akár nyolc telefon (tablet) adatai is elférnek, így ha egy autót többen használnak, akkor is elég, ha mindenki egyszer szalad végig a párosítás folyamatán. Sőt arra is van lehetőség, hogy egyszerre két készülék csatlakozzon rá.

A Jabra Freeway elsősorban annyival több a korábban bemutatott Drive-nál, hogy nagyobb, így komolyabb hangminőséget nyújt: nemcsak beszélgetésre, hanem zenehallgatásra és rádiózásra is kiválóan lehet használni. Vezérlését pedig nemcsak a rajta lévő gombokkal, hanem hangutasításokkal is megoldhatjuk, így egy pillanatra sem kell levennünk a kezünket a kormányról (tekintetünket pedig az útról).