Tavaly ősszel még az volt a nagy szám, hogy egy 512 GB belső tárhellyel szerelt telefont egy 512 GB-os microSD-kártyával 1 TB-osra bővíthetünk – idén ezt a kapacitást a memóriakártyák már egyedül is tudják nyújtani!

A belépő szintű okostelefonokban még mindig csak 8-16 GB-os belső tárhelyet találunk, azonban a csúcskategóriában a 128 GB számít alapnak. A telefonok viszont egyre többet tudnak, így ez a kapacitás sem feltétlenül elegendő; vegyük például a videorögzítést! Ha 4K-ban videózunk, akkor már egyetlen percnyi felvétel is rengeteg helyet foglal, így bizony vannak olyan helyeztek, amikor még egy 1 TB-os kártya kapacitását is ki lehet használni. Főleg, ha a videorögzítés mellett rengeteg zenét és – egy hosszabb útra készülve – filmeket is szeretnénk magunkkal vinni a telefonon.

Nos, a Western Digital minden tőle telhetőt megtesz, hogy kiszolgálja a felhasználói igényeket: a vállalat bejelentette a világ első, kereskedelmi forgalomba is kerülő 1 TB-os microSD-kártyáját.

Az Extreme sorozatba tartozó apróság az UHS-I szabványt támogatja, olvasásnál másodpercenként legfeljebb 160, írásnál pedig 90 MB adatot képes megmozgatni. Ez elég mindenhez, még a 4K-s felvételkészítéshez vagy a kiterjesztett valóság alkalmazásokhoz is. A kártya mondjuk nem lesz olcsó, 450 dollárba fog kerülni (plusz adók), viszont már áprilistól meg lehet vásárolni!