A vezeték nélküli töltők mindennél kényelmesebb opciót kínálnak a telefon feltöltéséhez, hiszen a mobilt elég csak rájuk tenni, és máris töltődik az akku. A kábel dugdosását akár örökre el is felejthetjük; kell ennél több?

Igen, kell! A vezeték nélküli töltők a működési elvükből adódóan ugyanis lassabban működnek! Tehát a sebesség felturbózása sem árt; szerencsére ma már ezek között a kütyük között is vannak olyanok, amelyek a gyorstöltés funkciót is támogatják. A Hama termékpalettájáról ezúttal két típust is bemutatunk. A műszaki paramétereiben a két verzió nem különbözik egymástól: mindkét megoldás a Qualcomm-féle Qi technológiát támogatja, és legfeljebb 2 amperes áramerősségre és 10 wattos teljesítmény leadására képes.

A töltő és a mobil közösen határozzák meg az optimális töltési stratégiát, így a telefon nemcsak gyorsan kap utánpótlást, hanem az is garantált, hogy a töltés a gyors tempó ellenére kíméletes. Az eltérés a két változat között a dizájnban keresendő. A Qi Fabric alumínium háza elegáns szövetborítást kapott, és egy íróasztalon éppen olyan jól mutat, mint a hálóban az ágy melletti szekrényen. A Qi-FC10S ezzel szemben kétféle módon is használható: a telefont fektetve és állítva is tudja tölteni. Ez utóbbi verzió elsősorban akkor hasznos, ha fontos, hogy a kijelző tartalmát folyamatosan lássuk töltés közben is.

Mint minden vezeték nélküli töltő esetében, a Hama két töltőjénél is automatikusan elindul és megáll a töltés ha a telefont az állványra tesszük illetve levesszük róla. A töltők microUSB csatlakozó segítségével kapják az áramot, az aktív töltést pedig a visszajelző LED fénye egyértelműen mutatja.