A múltkor írtunk a uRage Exodus 900-ról, amely kétféle keménységű gombstruktúrával kapható – most a kistestvérre, az Exodus 700S-re valamint egy másik mechanikus billentyűzetre, a uRage M3chanical RDS Slim-size RGB-re kerül a sor. Természetesen az a két billentyűzet is alapvetően a játékosok igényeit hivatott kiszolgálni.

Kezdjük is az Exodus 700S-sel, amelynek érdekessége az, hogy bár „fóliás”, azaz gumimembrános kialakítású érzékelőket tartalmaz, a gombok kialakítása és viselkedése pontosan olyan, mintha mechanikus kapcsolók lennének alattuk. A membrán ugyanakkor halkabb működésű, sokak számára ezt előnyösebb lehet. A klaviatúra összesen 115 gombot tartalmaz (magyar kiosztással), ezek között 12 multimédiás funkciókhoz ad közvetlen hozzáférést, további 4 gombhoz pedig makrókat lehet rendelni. A makrókat ezzel a billentyűzettel akár játék közben is lehet rögzíteni, és még csak extra szoftver telepítésére sincs szükség mindehhez.

Megjelenését tekintve a uRage Exodus 700S agresszívebb, mint nagytestvére, tudásban viszont a két típus – a fontosabb jellemzők alapján – egyezik. Az Exodus 700-at is felszerelték például Anti ghosting technológiával, a Win gomb letiltható, a gombok háttérvilágítása pedig úgyszintén RGB-s, és az egyes játékokhoz „profilozható” is. A kütyü érdekessége a reakció üzemmód is, amelyet ha bekapcsolunk, akkor a háttérvilágítás a különféle környezeti zajokra reagál.

A uRage M3chanical RDX Slim-size RGB szintén játékra termett klaviatúra, de teljesen más koncepció szerint készült: egy kompakt megoldásról van szó, amely úgy nyújt kiváló játékélményt, hogy közben relatív könnyen hordozható is marad. A billentyűzet 88 mechanikus gombot tartalmaz, de – a numerikus blokk hiányát leszámítva – a notebook billentyűzeteknél megszokott kompromisszumok (például feles magasságú gombok) nélkül. Az anti-ghosting és a Win lock funkció természetesen ebben a kütyüben is megtalálható, makrók programozására viszont nincs lehetőség. A gombok háttérvilágítása ugyanakkor ebben a típusban is RGB és egyedi, vagyis – a mellékelt szoftverrel – minden gombot egyedileg programozhatunk, és a különféle játékokhoz különféle megvilágítási profilokat is készíthetünk.