Az okostévé funkciók használatához sokszor nagyon jól jön, ha nemcsak a távirányítóra hagyatkozhatunk, hanem van kéznél egy billentyűzet is. Mutatunk egy kiváló kütyüt erre a feladatra a Rapootól.

A K2800-as billentyűzet elsősorban azok számára készült, akik a tévé okos funkcióit is előszeretettel használják. A kütyü mindent tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy a különféle alkalmazásokat kényelmesen használhassuk: a gombok számos multimédiás funkcióhoz (pl. kezdőlap, előre, hátra, stb.) közvetlen elérést nyújtanak, a numerikus részleg helyén lévő tapipad pedig az egeret helyettesíti kiválóan. Az „egérhez” természetesen gombok is tartoznak: egyrészt a felület a szokott módon a két alsó sarokban valamint koppintással is „tudja” a kattintásokat, másrészt viszont a bal kéz hüvelykujja alá bal és jobb egérgombot valamint görgőt is elhelyeztek.

A kütyü saját adóvevővel működik, elsősorban azért, hogy azokkal a tévékkel is lehessen használni, amelyekben nincs Bluetooth kapcsolat. Az adapter USB-s, és ideális esetben akár 10 méteres hatótávolságot biztosít – tehát biztos, hogy nem lesz vele gond egyetlen szobában sem.

A Rapoo K2800 kiválóan egészíti ki a tévé távirányítóját, hiszen a játékok, a YouTube és más streaming szolgáltatások is kényelmesen és gyorsan kezelhetők vele.

Érdemes persze emellett még azt is megjegyezni, hogy a notebookok billentyűzete sem szokott a legkényelmesebbek közé tartozni; gyakorlatilag nincsen olyan külső megoldás, amely ne verne köröket még a legjobb beépített klaviatúrára is. Ez a felvetés pedig a Rapoo K2800-ra is igaz, amely kompakt méretéből adódóan nyaralás során is remek használatot tehet – ráadásul a klaviatúra nemcsak a notebookkal párosítható egyszerűen, hanem (megfelelő átalakító birtokában) akár egy tablettel is. (A Windows 10 és az Android is drájver nélkül kezeli, a Windows pedig a touchpad segítségével a gesztusvezérlést is támogatja.)

A hordozhatóság szempontjából megemlítendő még az is, hogy a gombok alatti membránok teljesen zártak, ami azt jelenti, hogy a kapcsolók légmentes környezetben működnek; ez a kialakítás gátolja az oxidációt és a vele járó érintkezési problémákat, vagyis a billentyűzet hosszú élettartama bármilyen környezetben biztosított.

A Rapoo K2800 elemmel működik, egy szett pedig nagyjából egyéves élettartamot biztosít.