A Western Digital egy- és kétlemezes NAS készülékeivel egyszerűen készíthetsz felhő alapú tárhelyet otthonodban.

A felhő alapú szolgáltatások, a zenei és filmes streaming mellett továbbra is népszerűek azok a külső merevlemezek, amelyek nemcsak az otthoni hálózatról, hanem interneten keresztül is elérhetők. Mégpedig azért mert egy ilyen adathordozóval az egész család tárhely gondja megoldódnak: a család minden tagja minden eszközről készíthet biztonsági mentéseket, a családi fotók és videók megosztása pedig egyetlen gombnyomásos műveletre szelídül.

A Western Digital a My Cloud és My Cloud Duo termékekkel az egyik legkényelmesebb alternatívát nyújtja jelenleg a piacon. Az adattárolók egy- és kétlemezes verzióban 2 és 12 TB közötti kapacitást nyújtanak, a hozzájuk adott szoftverek segítségével pedig a NAS-on tárolt adatok nemcsak telefonról, hanem számítógépről vagy böngésző segítségével tulajdonképpen bármilyen eszközről elérhetők.

A WD My Cloud kütyük nagy előnye a dizájnos kialakítás és a csendes működés – sok más gyártóval ellentétben a WD-nél kifejezetten ügyeltek arra, hogy olyan eszközök készüljenek, amelyek a nappalik hangulatába is tökéletesen illeszkednek. A WD-nél emellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy használatba vétel, a telepítés menete és az adatok feltöltése valamint a multimédiás tartalmak megosztása a lehető legegyszerűbb legyen. Erre remek példa, hogy a mobiltelefonnal készített fotók automatikus biztonsági mentése például egyetlen kapcsoló „átbillentésével” aktiválható, de magától működik a PC-s és maces biztonsági mentés is, az USB-s adathordozók pedig közvetlenül a NAS-ra csatlakoztathatók (pl. fényképezőgépek).

A kétlemezes verziónál konfigurálható, hogy inkább a nagyobb tárhelyet vagy a nagyobb adatbiztonságot részesítjük előnyben: utóbbi esetben mindkét HDD-re ugyanazok az adatok kerülnek fel, így ha az egyik HDD esetleg meghibásodik, a pótolhatatlan személyes adatok akkor is biztonságban vannak. A hozzáférés felhasználó (és jelszó) alapú; a teljes jogú készüléktulajdonosi fiók mellett bármennyi további felhasználói fiókot hozhatunk létre, ha a családdal vagy barátokkal szeretnénk megosztani az élményeket.