Ha te is azok közé tartozol, akinek a notebook munkaeszköz, amit mindenhova viszel magaddal, akkor mutatunk hozzá egy remek tokot.

A Protection sorozat két tagból áll, és egészen pontosan a sleevek csoportjába tartozik. Szürke és fekete színben kapható, és elsősorban azzal emelkedik ki a népes mezőnyből, hogy az átlagosnál magasabb szintű mechanikus védelmet nyújt. Mindezt pedig úgy éri el, hogy külső része kemény polipropilén műanyag, amely nemcsak a karcoktól védi meg tartalmát, hanem a nagyobb ütésektől és a kisebb mértékű elhajlástól is. A tok nemcsak mindennapi használatra alkalmas, hanem akkor is nagyon jó szolgálatot tehet, ha például a notebookot repülőgépen a feladott poggyászban szeretnéd elhelyezni.

Természetesen a tok csak kívül kemény, belül vastag és puha borítás valamint gumipántok gondoskodnak arról, hogy a notebook ne mozogjon, illetve biztosan ne sérüljön meg – amire más tokok esetében akár a cipzárral való találkozás miatt is sor kerülhet. A robusztus felépítés ellenére a tok mindössze 454 grammos, így a hátizsákot sem fogja lehúzni.

A táskába a specifikáció alapján 13,3 colos méretig férnek be a hordozható gépek, de egy gyors Google keresés alapján azt mondhatjuk, hogy a piacon van több olyan, 14 colos kijelzővel szerelt masina is, amely – ha passzentosan is, de – belefér a tokba. Ha tehát 14 colos ultrabookot használsz, érdemes megnézni a specifikációját, mert lehet, hogy szerencséd van, és a te gépedhez is jó a Hama Protection tok!