A TIPA 2020-ban három kategóriában díjazta a Sigma termékeit. Az újdonságok természetesen már a hazai boltokban is megvásárolhatók!

1. Sigma fp: a legjobb tükör nélküli full frame kamera (Expert kategória)

Ezúttal nemcsak objektívek, hanem egy kamera is volt a díjazottak között; a Sigma fp elsősorban azért nyerte el a szervezet elismerését, mert a tükör nélküli, full frame gépek kategóriájában nemcsak minőségével tűnik ki a mezőnyből, hanem apró méretével és azzal is, hogy rendkívül rugalmasan tud alkalmazkodni a felhasználói igényekhez. Nemcsak fotókat, hanem videókat is lehet vele készíteni, és természetesen a cserélhető objektíves rendszernek és a több tucatnyi kiegészítőnek hála mindenféle helyzethez kiválóan hozzá tud idomulni.

2. Sigma 14-24mm F2.8 DG DN | Art

A díjazott objektívek nem túl meglepő módon az Art sorozatba tartoznak; a Sigmának ez a szériája az, amelynél mindent a csúcsminőség elérésének rendelnek alá. A 14-24mm F2.8 DG DN egy olyan ultra nagylátószögű objektív, amely segítségével minden fényképezőgépből a legjobbat lehet kihozni: hatalmas felbontóképesség, tökéletes színek valamint Nano Porous Coating jellemzi. Utóbbi technológia egy olyan bevonatot jelent, amely segíti a különféle (például ellenfényben történő fotózásnál igen gyakori) becsillanások megelőzését. Az objektívet a Sigma nemcsak L-bajonettel, hanem a Sony gépeinél használt E-bajonettel is elkészítette.

3. Sigma 24-70mm F2.8 DG DN | Art

A harmadik díjazott termék, amely egyben a második díjazott objektív is, a zoom objektívek kategóriájában szerezte meg az elismerést. Ugyancsak L-bajonettel és E-bajonettel készül. Az objektív különlegessége elsősorban abban rejlik, hogy a teljes zoom tartományban kiváló, F2.8-as fényerő értékkel rendelkezik. Az objektív a korábbi generációhoz képest kisebb és könnyebb is lett, így használatával nem vész el a tükörnélküli gépek ezen paraméterek mentén értelmezett előnye. A zoom objektív szintén megkapta a Nano Porous Coating bevonatot, remek használhatóságára pedig jellemző, hogy a fókusztávolság a 24 mm-es állásnál mindössze 18 cm is lehet.