Egy olyan profi egér, mint a Reaper Revolution rengeteg gombbal és rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik – ezek között pedig a PC-re letölthető alkalmazás segítségével tudunk választani. Ez azonban csak az egyik opció; kevesen tudják, hogy az egérhez létezik egy telefonos app is, ugyanerre a célra. Most ezt fogjuk megmutatni.

A Reaper Revolution a uRage legprofibb egere, amely azonban nemcsak a Hama termékpalettáján tartozik a legjobbak közé, hanem általánosságban is: a vezetékes (USB-s) egérnek változtatható érzékenységű, 8200 DPI-s Avago érzékelője van, tömege súlyok segítségével változtatható, 13 programozható gombja alatt pedig Omron kapcsolók bújak meg. Az egér működési jellemzőit (a tömeg kivételével persze) a PC-s alkalmazás segítségével változtathatjuk meg. A szoftvert a Hama weboldaláról tudjuk letölteni; négy főképernyője közül az első kettő szolgál a gombok és a szenzor beállítására, a harmadikon makrókat programozhatunk, a negyediken pedig néhány további technikai paraméter olvasható illetve állítható. Az egér minden egyes gombjának működése személyre szabható, a beállításokat pedig öt darab profilba menthetjük el – ezek között később szabadon választhatunk, így kényelmesen van lehetőségünk arra, hogy más és más játékokban más és más beállításokat használjunk.

Az egeret azonban nemcsak ezzel a szoftverrel állíthatjuk, hanem rajta keresztül Androidra letölthető, okostelefonos alkalmazás segítségével is. Az app uRage UHD névre hallgat, és természetesen megtalálható a Play Store-ban. A PC-t és a mobil appot nem kell párosítani, azonban az feltétel, hogy a telefon és a PC ugyanarra a helyi hálózatra kapcsolódjék, a PC-n pedig futnia kell a uRage kísérő alkalmazásának is. Az app indítást követően megkeresi az elérhető egerek listáját, majd a PC neve alapján választhatunk eszközt. A kapcsolat felépítéséhez szükség van a PIN-kódra is, amit a PC-s szoftver „Settings” képernyőjén lehet megtalálni.

Az app kettős funkcióval rendelkezik: egyrészt válthatunk vele a profilok között és programozhatjuk a gombokat valamint az érzékenységet, másrészt pedig extra virtuális gombokat is kérhetünk a telefonra (összesen 12 darabot), amelyeket szintén szabadon programozhatunk.

Az app felépítése teljesen egyszerű és logikus: fent a nyilakkal a profilok között lehet váltani, az érzékenységet és egy-egy gomb funkcióját pedig a mellette lévő „Set” gomb segítségével tudjuk finomhangolni. A gombokhoz az alapértelmezett és a ki állapotok mellett hozzárendelhetünk egér funkciókat (görgetés, középső egérgomb, vissza/előre, stb.), billentyűzet funkciókat (betűk, számok, stb.) és multimédiás funkciókat valamint technikai kapcsolókat (pl. DPI-választó, X/Y tengely blokkolása, stb.) és előre programozott makrókat is. A virtuális gomboknál pontosan ugyanez a funkcióválaszték; a különbség annyi hogy a virtuális gombok a telefon érintőképernyőjét használva működnek, nem az egérrel.

A telefonos app nagyon jó szolgálatot tehet játék közben, mert úgy lehetséges a profilok közötti váltás vagy akár a gombkiosztás megváltoztatása, hogy ehhez nem kell kilépni a játékból.