Néhány napja írtunk a Hama fitnesz karkötőjéről, amelynek van egy nagytestvére is, a Fit Watch 5910.

A két kütyü között az egyik alapvető különbség azonnal látszik, hiszen az 5910-es sokkal jobban hasonlít egy klasszikus órára, lévén hogy kijelzője négyzet alakú. Így elfért rajta egy 1,3 colos kijelző – amely viszont nem OLED, hanem LCD. Emellett van azonban egy másik fontos eltérés is, mégpedig az, hogy az óra beépített GPS-szel is rendelkezik, így önállóan nemcsak a megtett lépések és az elégetett kalóriák nyomon követésére alkalmas, hanem arra is, hogy ha futunk vagy kerékpározunk, akkor a nyomvonalat is rögzítse – a Fit Track 1900 esetében erre csak úgy van lehetőség, ha az okostelefon is ott zötykölődik a zsebben, ez pedig nagyon sok esetben nem éppen kényelmes.

A forma ellenére az okosóra funkciói azért a fitnesz szolgáltatásokra vannak kihegyezve. Amint az előbb már említettük, hatalmas előnye a fitnesz karkötőkkel szemben a beépített GPS és a nagy kijelző, hiszen így egy sor olyan információ is gyűjthető és megtekinthető telefon nélkül, amire korábban csak a mobilos app segítségével volt lehetőség. Ettől persze még nagyon jó szolgálatot fog tenni az app is, hiszen az óra korlátos memóriájából folyamatosan át kell tölteni az adatokat a készülékre. Az óra nagy felbontású kijelzője eleve alkalmas térkép illetve nyomvonal megjelenítésére, de azért az app részletesebb statisztikát nyújt. Ha pedig szeretnénk hosszabb távon is eltárolni a tevékenységeket, az adatokat exportálhatjuk Google Fit, Apple Health vagy akár Strava rendszerbe is.

A Fit Watch 5910-et alapvetően a különféle mozgásformák nyomon követésére, a pulzus mérésére és az alvásminőség elemzésére tervezék, de vannak extra funkciói is. Ezek közül a leghasznosabb az, hogy meg tudja mutatni a hívásinformációkat valamint az értesítéseket – ezekre pedig rezgéssel is figyelmeztet. A nagy kijelzőnek hála ráadásul az üzenetekből nemcsak egy rövid előnézet látszik. Kapunk továbbá mozgás emlékeztető funkciót és légzéstrénert, stoppert és időzítőt, valamint az óra még akkor is hasznos lehet, ha telefonról hallgatunk zenét: a lejátszást elindíthatjuk vagy megállíthatjuk, valamint a számok között lépkedhetünk az óra segítségével. A mozgásformákra visszatérve, az óra nyolcféle tevékenységet támogat, így a többség igényeit kiválóan le tudja fedni – a tevékenységek között pedig az úszás is megtalálható, hiszen az IP68-as védelem a vízállóságot is biztosítja.

Az óra szoftverében van néhány olyan lehetőség is, amivel a működést személyre szabhatjuk: ezek közül a legfontosabb az, hogy a számlapot többféle séma alapján variálhatuk, attól függően, hogy az időt vagy mellette más információkat is szeretnénk-e látni. Az óra töltéséhez bölcsős megoldást használhatunk. A folyamat nagyjából két órát vesz igénybe, ezt követően pedig a kütyüt – intenzitástól függően – 5-6 napig használhatjuk, amíg újra konnektorra van szükség.

A terméket kizárólag az Interspar áruházakban lehet megvásárolni!