A SanDisk a világ egyik legnagyobb memóriakártyákat gyártó vállalata, ennek megfelelően a cég folyamatosan fejleszti termékpalettáját. A közeljövőben több apró, ámde nagyon fontos változás is lesz egyes memóriakártyáknál és USB stickeknél.

A SanDisk fokozatosan lecseréli valamennyi Extreme típusú memóriakártyáját, mégpedig azért, mert a rajtuk lévő U3-as logó mellett az új típusokon a V30 (Video Speed Class 30) jelölés is szerepel. Az új logó egyértelművé teszi, hogy a kártyák legalább 30 MB/s-os írási sebességre képesek akkor is, ha erre nemcsak rövid ideig van szükség, vagyis minden olyan környezetben használhatók, amely intenzíven „gyártja” az adatokat. Ilyen lehet például minden kütyü, ami 4K-ban (vagy esetleg 8K-ban) rögzít, vagy valamilyen módon a virtuális valósághoz van köze. Ha a sebességbeli paraméterek nem is változnak, a kapacitásoknál akad még egy érdekesség: az Extreme sorozatú kártyáknál 32 GB lesz a belépő, a 16 GB-os méret eltűnik a piacról.

De nemcsak a memóriakártyák, hanem a szintén a flash memóriachipekkel működő USB stickek esetében is változik pár termék – ezeknél az eszközöknél nem (vagy inkább sem) módosul a külső, viszont a belső tartalom igen. A Cruzer Fit 3.0 és Ultra Dual Drive 3.0 (vagyis USB 3.0 csatlakozóval szerelt) példányoknál a 32 GB-os és nagyobb kapacitású modelleknél az olvasási sebesség 15 százalékkal nő, 130-ról 150 MB/s-ra változik.