Nem túlzás azt állítani, hogy a GoPro az akciókamerák iPhone-ja, annyival sikeresebb a többi modellnél, hogy messze a legtöbb kiegészítő készül hozzá. A Hama kínálatában is akad hasznos tartozék bőven, ezekből válogattuk ki a legjobbakat.

Vízi videók kötelező kelléke a Floaty, ami egy lebegő markolat. Ez a kiegészítő egyrészt gondoskodik róla, hogy a kamera semmiképpen se tudjon elsüllyedni, másrészt pedig az élénk színével abban is segít, hogy könnyen megtaláljuk, ha a GoPro véletlenül kicsúszna a kezünkből.

Szárazföldi „verziója” a sima csuklópánt, amelyet a Hama többféle méretben is tart raktáron. De visszatérve a vízi kalandokhoz, akinek HD Hero 4 kamerája van, az nemcsak lebegő markolatot, hanem lebegő tokot is választhat kamerájához, ami nemcsak megvédi a kütyüt a beázástól, hanem ugyanúgy gondoskodik róla, hogy a kamera mindig a víz felszínén maradjon.

Tapadókorongos rögzítési megoldásból több is van a Hama termékei között, mi az egyik legprofibbat választottuk ki, a 4409-es cikkszámmal elérhető GoPro kiegészítő három darab 4,5 cm-es tappancsával tökéletes stabilitást biztosít, így biztosak lehetünk benne, hogy a felvételeink remegésmentesek lesznek.

Természetesen a Hama gondolt azokra is, akiknek különleges igénye van, a GoPro csőre szerelhető tartóval például 1,6-4 cm vastag csövekre szerelhetjük fel a kamerát, vagyis gyakorlatilag minden kerékpár kormányára vagy vázára, túrabotra, stb. Simán beillik különleges megoldásnak a sisakra szerelhető, extraerős kétoldalú ragasztóval rögzíthető tartó is, ami leginkább a síelés és az extrém sportok kedvelőinek lehet hasznos. Illetve ha már az érdekes rögzítési megoldásoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni azt is, hogy a Hama egyes típusokat csomagban is árul, a 4397-es GoPro tartozék készlet például elég sok helyzetre jelent megoldást.

Aki profi szintre szeretné emelni a videózást, az rögtön két kamerát is használhat. A Dual tartó nemcsak azért jó, mert 3D videók készítésében segédkezhet, hanem azért is, mert ha a két kamerát ellentétes irányba fordítjuk, akkor egyszerre tudjuk filmezni azt is ami előttünk történik és azt is, ami mögöttünk.

Ha bevásároltunk a kiegészítőkből, akkor már csak arról kell gondoskodni, hogy a kütyüknek jó helye is legyen. A GoPro HC 130 kamera és tartozék táska öt változtatható méretű rekeszt tartalmaz a nagyobb dolgok számára, két hálós és egy cipzáras rekeszt pedig az apróságok (például memóriakártya) számára. A táska anyaga erős, oldalfala puha és korlátozott mértékben még a nedvességet is kint tartja.