Persze mind tudjuk, hogy igazából nem erről van szó, de az Apple elsősorban azért nem teszi lehetővé a memóriakártyás bővítést a termékeinél, mert a vállalat szerint a lassú kártyák tönkretennék a felhasználói élményt. Lehet, hogy Cupertinóban nem hallottak még a SanDisk Ultra memóriakártyákról?

A viccet félretéve van igazság azért abban is, hogy a 300 MB/s sebességű vagy még gyorsabb belső adattárolók mellett a legtöbb microSD-kártya csigalassúnak tűnik, ezért az alkalmazások tényleg lassabban indulnak – a telefon használója pedig nem biztos, hogy tudni fogja, mi a lassulás oka. Lehet, hogy a telefon gyártóját fogja szidni, pedig csak egy gyorsabb memóriakártyára lenne szüksége. Az SD Association éppen ezért vezette be nemrégiben azt az új jelölési rendszert, amellyel a memóriakártyákat az alapján (is) lehet osztályozni, hogy az okostelefonos alkalmazások mennyire gyorsan futnak az adott típusról. Az A1-es jelölés azt jelenti, hogy a kártya kiválóan alkalmas arra, hogy képeket, videókat nézzünk róla, zenét hallgassunk, térképet töltsünk be vagy éppen dokumentumokat szerkesszünk – vagyis egy A1-es kártyával a hétköznapok során biztos, hogy nem lesz részünk meglepetésben.

Természetesen a SanDisk termékpalettáján is találunk A1-es kártyákat, mégpedig az Ultra szérián belül: a 16, 32, 64 és 128 GB-os kapacitással választható adattárolók SD-adapterrel együtt és nélküle is megvásárolhatók. A kártyák akár 98 MB/s-os adatátviteli sebességet is kínálnak, ami azt jelenti, hogy másodpercenként akár 8-10 fotó vagy zeneszám átmásolására is képesek. A 98 MB/s-os sebesség egyúttal azt is jelenti, hogy – mondjuk – a 32 Gb-os kártya teljes tartalmát 5 perc alatt a számítógépre tudjuk másolni. Mindegy, hogy középkategóriás telefonba keresünk kisméretű memóriakártyát, vagy hogy a legújabb csúcstelefont turbóznánk fel a 4Ks- videókhoz, a SanDisk Ultra memóriakártyák között találunk megfelelőt!