A Jabra Elite Sport sokak szerint az egyik legjobb vezeték nélküli fülhallgató sportoláshoz. Azonban az élet sohasem áll meg, és mindig eljön az idő is, amikor a legjobb kütyüket is le kell váltani. Az Elite Sport most ért el ehhez a ponthoz: a gyártó a CES-re időzítve mutatta be az utódmodellt, vagyis az Elite Active 65t-t.

Az újdonság már teljesen vezeték nélküli kialakítást használ, vagyis nemcsak a telefon és a fülhallgatók között nem használ fizikai összeköttetést, hanem a bal és jobb fülbe illeszkedő hangszórók között sem. A fülhallgatók hallójáratba illeszkednek, így passzív módon elég jól kint tartják a környezeti zajokat. Amellett, hogy a Jabra Elite Active 65t kiváló hangminőséget ígér, számos extra szolgáltatással is rendelkezik: van benne például gyorsulásmérő, amivel a lépéseinket számlálja, a hozzá kapcsolódó telefonos alkalmazás pedig ebből azt is ki tudja számolni, hogy mekkora távolságot tettünk meg séta vagy futás közben. Természetesen, mint minden sportolásra ajánlott fülhallgató, a 65t sem ijed meg egy kis esőtől vagy izzadságtól, de kialakítása gondoskodik arról is, hogy a por is kívül maradjon. A Jabra ráadásul annyira komolyan gondolja ezt, hogy a kétéves garancia arra is vonatkozik, hogy ha az izzadságtól (ami ugye sós, ezért maró hatású), a borítás bármilyen módon sérülne.

A Jabra Active 65t további érdekes extrája, hogy mindkét egysége két-két igen nagy érzékenységű mikrofont is kapott; a gyártó azt ígéri, hogy a dupla kialakítás valamint az aktív zajszűrés nemcsak a telefonbeszélgetések során biztosít kiemelkedő hangminőséget, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a mobilon futó digitális személyi asszisztenseket (pl. Google Assistant) is megszólítsuk. A teljesen feltöltött akkumulátorok 5 órányi zenehallgatást tesznek lehetővé, ami nem tűnik nagyon soknak, azonban a Jabra egy okos húzással megoldotta, hogy az üzemidő mégse legyen keresztmetszet: a fülhallgatóhoz adott tok egyben töltő is, amely két teljes ciklust ad hozzá az üzemidőhöz. A 15 óra pedig már nagyon nem hangzik rosszul!

A jelek szerint a Jabra Elite Active egyetlen hátránya az lesz, hogy kicsit sokba fog kerülni: ajánlott ára 200 euró, vagyis olyan 60 ezer forint körül várható. A fülhallgató áprilisban kerül a boltokba.