A Hama blogon korábban több alkalommal is beszámoltunk már olyan tartókról, amelyek megkönnyítik a telefon használatát az autóban, olyan kiegészítőről viszont eddig még nem nagyon esett szó, amely a telefont kerékpárokkal hozná össze. A Hama most két újdonságot is bemutatott ezen a területen.

Mindkét tartó univerzális, de az eltérő kialakítás miatt az egyiket 7-13,5 cm széles eszközökkel, a másikat pedig 8-14 cm széles eszközökkel lehet használni. Egy telefontartónak a biciklin az átlagosnál nagyobb igénybevételt kell kibírnia, és a telefonra is jobban kell vigyáznia: egy esésnél például fizikai védelmet is illik szolgáltatni, legalább alapszinten.

A nagyobb változat a kormányszárra rögzíthető, ez a kiegészítő nemcsak a telefont tudja tartani, hanem egy relatív nagy zsebbel is rendelkezik, amibe akkumulátort, szemüveget, kulcsot vagy iratokat pakolhatunk. A telefon számára egy cipzáras zsebet alakítottak ki, amely átlátszó természetesen, és vékony is, hogy az érintőképernyőt tudjuk kezelni – lent viszont kis rést hagytak, ahol a töltőkábel vezethető ki, ha arra szükség van. A kialakításból adódóan a tok megvédi a mobilt a nedvességtől és a szennyeződésektől, valamint attól is, hogy az esetlegesen felverődő kavicsok sérülést okozzanak a telefonon. A táska rész szintén vízlepergető anyagból van, így annak tartalmát is biztonságban tudhatjuk.

A kisebb verzió elsősorban abban különbözik, hogy rajta nincsen zseb az extra dolgoknak. Cserébe ez a tartó sokkal vékonyabb, és elhelyezni is könnyebb, mert nem a kormányszárra, hanem magára a kormányra lehet felerősíteni. A telefon számára az átlátszó zsebes kialakítás ennél a verziónál is adott, így a mobil víz, por és kisebb ütések ellen szintén élvez némi extra védelmet.