Az állvány kötelező kellék mindenkinek, aki egy picit is komolyabban szeretne foglalkozni a fotózással. És tekintve, hogy ma már nagyon sok olyan telefon van, amely szintén remek képeket készít, egy állvány akkor az igazi, ha mobilhoz is lehet használni. A Hama Solid kompakt méretben nyújt több funkciót.

Kezdjük rögtön azzal, amit a bevezetőben már pedzegettünk: az állvány multifunkciós, nemcsak fényképezőgéppel, hanem telefonnal is lehet használni. A Hama ezt a kettősséget úgy oldotta meg, hogy a telefont tartó rugós karom a szabványos, 1/4 colos menettel csatlakozik az állványhoz.

A Hama Solid állvány egy mini tripod: három lába van, de tényleg apró, mindössze 16-19 cm a magassága. Ez a néhány centiméter is elsősorban arra szolgál, hogy mindenféle talajon stabil fogást találhassunk vele. A kis méretből adódóan a hordozhatóság elsőrangú: a mindössze 260 grammos állvány akár még a zsebben is elfér, hogy megkönnyítse a fotózást utazások, családi rendezvények vagy szabadtéri fotók készítésekor.

Az állvány műanyagból készült, de igényes kialakítású – a lábakat például láthatatlan mágnes tartja csukott állapotban, a telefon épségére pedig a karmon lévő gumibetétek ügyelnek. A telefont vagy a fényképezőt gömbfejre helyezhetjük, így azokat könnyedén bármilyen pozícióba elforgathatjuk. A gömbfej tartóján lévő bevágás fényképezőgépeknél természetesen a portré mód használatát is lehetővé teszi, míg a vízszintes helyzet pontos beállítását az integrált szintező garantálja.