A Hama a uRage XGM 4400-MC-vel és a 4400-MC2-vel alighanem mindent kihozott, amit csak egy egérből ki lehet hozni: még az egerek hossza is a kézmérethez igazítható!

A tökéletes játékegér receptje valahogy így kezdődik: végy néhány Omron mikrokapcsolót és egy Avago érzékelőt. És a helyzet az, hogy tulajdonképpen majdnem mindegy, hogyan folytatódik, mert ilyen indítással olyan nagyon már nem lehet mellényúlni. Viszont a Hama most megmutatta, hogy a majdnem az tényleg csak majdnem, mert ha a mérnökök szabadon engedik a fantáziájukat, akkor az eredmény akár a tökéletes játékegér is lehet. Így született meg a uRage XGM 4400-MC.

Amely természetesen USB-s (1,8 méteres vezeték hosszal), 10 programozható gombot tartalmaz, optikai szenzorának érzékenysége pedig állítható (és akár 4400 DPI-s is lehet). Az egeret igazán nem is ezek a tulajdonságok teszik érdekesség, hanem az, hogy a hosszúsága csavarral állítható, így pillanatok alatt a tenyérmérethez igazítható. A kütyü kiváló minőségű fém alkatrészekből készült, ezek biztosítják, hogy az állítható méret ellenére tökéletesen stabil legyen az egér szerkezete. Az egérhez a Hama vezérlőszoftverét is érdemes telepíteni, amivel nemcsak a gombok működése szabható az ízlésünkre, hanem segít a makrók használatában és az egéren lévő RGB LED-ek beállításában is.

Az egérnek van egy másik változata is, XGM 4400-MC2 néven, amely ugyanazokat a belső értékeket hozza kicsit más dizájnban. Terémszetesen az XGM 4400-MC2 hossza is állítható, viszont erre az egérre „csak” 9 gomb került.

A két egér mellé mutatunk egy harmadik apróságot is, amely elsősorban akkor lehet hasznos, ha valaki notebookot használ játékra. A hordozható gépek ugyanis eléggé melegszenek ilyenkor, ami azt eredményezi, hogy a hűtés folyamatosan a maximumon jár – ráadásul a túlmelegedést megelőzendő, gyakran a teljesítményből is visszavesznek a gépek. A uRage Freez3r viszont elég sokat tud segíteni: egy olyan hűtőről van ugyanis szó, amit a gép alá kell helyezni, és amely folyamatosan távolítja el a meleg levegőt a gép alsó részétől. Így pedig két legyet üthetünk egy csapásra: egyrészt hatékonyabb, másrészt pedig halkabb is lesz a gyári hűtés, így az órákig tartó játék is sokkal élvezetesebbé válik. A kütyü áramot a notebook USB csatlakozójától kap. Természetesen a hűtő a négy nagyméretű ventilátor mellett LED-eket is tartalmaz. Méretéből adódóan akár 17,3 colos kijelzővel szerelt gépekhez is használható.