A Hama ontja magából a digitális rádiókat, a két legfrissebb modell pedig már nemcsak tudása, hanem kialakítása miatt is kiemelhető a népes mezőnyből. A DIR3200SBT fehér és fekete színben is választható!

A Hama termékpalettáján számos digitális rádió megtalálható, a választék ráadásul folyamatosan bővül és frissül is. Most egy relatív apró modell érkezett, amelynek tudás alapján azonban mindenképpen helye van a nagyok között (is). Valójából egyébként nem is egy készülékről, hanem egy duóról van szó, a Hama DIR3200SBT két verziója azonban csak és kizárólag színben tér el egymástól.

Digitális rádióról van szó, ezért természetesen első helyen kell megemlíteni a DAB+ támogatást, de valójában nincsen olyan forrás, amivel a kütyü ne boldogulna. Tudja fogni a normál analóg rádióállomásokat és nem jelent gondot számára az internetes streamelés sem (podcastok). Emellett lehet kapcsolódni vele Spotify fiókhoz is, de a DIR3200SBT akkor sem jön zavarba, ha USB-s adathordozóról kell a zenét megszólaltatnia. És ez még mindig nem minden, hiszen vezeték nélküli adapterek is bevethetők: WiFi és Bluetooth egyaránt szerepel a fícsörlistában. Előbbivel az internetre és az otthoni hálózatra csatlakozhat a rádió, utóbbi pedig elsősorban akkor hasznos, ha okostelefonról vagy táblagépről szeretnénk zenét streamelni rá. Analóg eszközök számára jack bemenet, fülhallgatókhoz pedig jack kimenet is van – sőt, az erősítőkhöz vonalszintű csatlakozót is elhelyeztek a hátlapon.

Mindezek alapján nem túlzás azt állítani, hogy olyan forrás nem is létezik, amire a DIR3200SBT-nek ne lenne válasza! A digitális rádió egyébként formája alapján is különleges, és a téglatest alakú kütyük világában igazán üdítően hat. A két 5 wattos hangszóró természetesen két oldalt kapott helyet; hátul pedig egy reflexnyílás biztosítja, hogy a mélyebb hangok is erőteljesen szólalhassanak meg.

Az irányíthatóság szintén pazar. Az egyszerű és átlátható menü mellett a navigációt egy LCD-kijelző is segíti, a parancsokat pedig nemcsak a rádión lévő gombokkal, hanem távirányítóval vagy az UnDoknak hála okostelefonnal illetve tablettel is kiadhatjuk. A csatornák közül 20 kedvencet is kiválaszthatunk, hogy bármikor gyorsan válthassunk rájuk. Az LCD extra funkciója, hogy a fényerősséget automatikusan szabályozza, így ha a rádió a hálóban van, akkor sem fog éjszaka zavarni a túl erős fénye. Szintén a hálóban jöhet jól, hogy az extra funkciók között ébresztési lehetőség is szerepel.