A telefongyártók még mindig nem találták meg a szent grált, ezért a mobilokat naponta tölteni kell. Ebbe egész jól belejött már mindenki, de azért mindez nem jelenti azt, hogy a folyamatot ne lehetne kényelmesebbé tenni. Egy vezeték nélküli töltő például nagyságrendekkel könnyebbé teszi a dolgot. Mutatunk is egy kütyüt ebben a kategóriában.

Sőt, az az egy kütyü valójában kettő, mert a Rapoo fekete és fehér színben is piacra dobta az XC100 nevű töltőt, így egyéni ízlés szerint és/vagy a telefon színe alapján lehet választani mindenkinek. A töltő dizájnja a kör alapterületű megoldás követi, a kütyü maga pedig kellően karcsú ahhoz, hogy belesimuljon az íróasztal vagy akár a nappali világába is. Az XC100 a Qi szabvány szerint tudja a telefonokat energiával ellátni, és a gyorstöltési is támogatja: maga a töltés akár 10 wattal is történhet. Ez azt jelenti, hogy az eszközök töltése akár másfélszer olyan gyors is lehet, mint a korábbi generációs töltőké.

A vezeték nélküli megoldásoknál a védelem mindig nagyon fontos: a Rapoo éppen ezért a töltőjét többféle ellenőrzéssel is ellátta. A töltő figyel például a túlmelegedésre, de észleli azt is, ha a valamilyen idegen tárgy kerül közé és a telefon közé (ez a funkció arra jó, hogy megelőzze például a túlmelegedést).

A töltő elég kicsi ahhoz, hogy akár nyaralásra is magunkkal vihessük: 53 grammos és 97×7,6 mm-es. A töltés 9 illetve 5 volttal lehetséges 1,67 illetve 2 amperes áramerősség, vagyis 5, 7,5 illetve 10 wattos teljesítmény mellett. A Rapoo kütyüje Micro-USB csatlakozót kapott, mellé a dobozban egy 80 cm-es kábel jár.