Egyre több telefonról hiányzik a jack csatlakozó, ez azonban még nem jelenti azt, hogy vagyonokat kellene költeni egy Bluetooth fülesre. A Hama Connect például igen kedvező árú alternatívát kínál!

A Connect vezeték nélküli fülhallgató a nyakpántos Bluetooth fülesek táborát erősíti, vagyis a két hangszórója között kábeles összeköttetést használ – sokan ezt a verziót részesítik előnyben, mert kisebb annak az esélye, hogy futás vagy séta közben az egyik hangszóró kiesik a fülből és elvész. A hangszórók hallójáratba illeszkednek (vagyis fülbe dugósak), ami azt jelenti, hogy a rajtuk lévő szilikon párna passzív zajszűrés funkciót biztosít – ez nemcsak azért eredményez jobb hangminőséget, mert így a külső hangok tényleg kint maradnak, hanem azért is, mert a mély hangok is sokkal jobban tudnak érvényesülni. A pontos illeszkedéshez egyébként a Hama háromféle méretet is mellékel szilikonpárnából a fülhallgató mellé.

A mindössze 14 grammos fülhallgató a Bluetooth 4.2 szabványt támogatja, tehát minden okostelefonnal használható. Hatótávolsága akár 10 méter is lehet, egyetlen töltéssel pedig 60 órányi készenléti időt és 5 órányi beszélgetést/zenehallgatást kapunk. A kütyü támogatja a multipont kapcsolatot is, vagyis egyszerre akár két eszközhöz is tud csatlakozni – mondjuk a telefonhoz és egy tablethez. Ebben az esetben nyugodtan nézhetünk filmet a táblagépen, ha bejövő hívás érkezik, akkor pedig a Connect automatikusan a telefonra vált.

A tervezésnél a Hama néhány apróságra is figyelt: a fülhallgatók például mágnessel összekapcsolhatók, így a táskában kisebb a sérülés esélye. Ezen kívül fontos kellék a zsinóron elhelyezett kapcsolódoboz is, amivel a ki- és bekapcsolás mellett a hangerőt is lehet szabályozni, valamint zenehallgatásnál a címek között is tudunk váltani. Illetve természetesen, mivel a fülhallgató headsetként is működik, a gombokkal a hívások kezelésére is van mód (hívás fogadása, elutasítása és befejezése). Maga a kábel szintén különleges: a lapos kialakítás elsősorban azonban nem a kényelmet szolgálja, hanem megelőzi, hogy a zsinór összegabalyodjék.

A fülhallgató nemcsak fekete színben elérhető, hanem választható kék, piros illetve fehér árnyalatban is!