A korábban bemutatott 75t sorozat mellett a Jabra a kedvező árú Elite active 65t és Elite 65t modelleket is piacra dobta.

Kialakítását tekintve az Elite active 65t és Elite 65t ugyanazt a vonalat képviseli, mint a nagytestvérek: teljesen vezeték nélküli megoldásról van szó mindkét esetben, vagyis a fülhallgató bal és jobb fele között sincsen semmiféle összeköttetés. A mindössze 5,5 grammos fülhallgatók ergonomikus kialakítással rendelkeznek, így a fülbe kényelmesen behelyezhetők; ha pedig már bent vannak, akkor teljesen stabilan is csücsülnek a helyükön. Nem esnek ki onnan akkor sem, ha intenzívebb testmozgást végzünk velük; akár futni is elkísérhetnek. A formavilág tökéletes, a vonalaknak köszönhetően a passzív zajszűrés az egyik leghatékonyabb az összes kapható típust is figyelembe véve.

A fülhallgató műanyagból készült, de a megépítés minőségére annak ellenére nem lehet panasz, hogy a 75t prémium megjelenését azért a 65t fülesek nem tudják hozni.

A fülhallgató mellé természetesen egy tok is jár, amely nemcsak tárolásra alkalmas, hanem arra is, hogy feltöltsük vele a készüléket. A beépített akkumulátorok töltésenként 5 órát bírnak, a tok pedig további 10 órányi működéshez elegendő energiát tud tárolni. A tok mechanikus zárral rendelkezik, így fedelét pattintani kell a tökéletes záródáshoz.

A vezeték nélküli kialakítás ellenére a bal és jobb oldali fülhallgatóra is került egy-egy megnyomható gomb, így nemcsak a telefonon keresztül lehet állítani – például – a hangerőt. A gombokkal minden fontos funkció elérhető: szimpla vagy dupla megnyomással illetve nyomva tartással a zene megállítása és elindítása, a zeneszámok közötti léptetés, hangerő választása, a digitális hangasszisztens szolgáltatás vagy az áthallás mód és a hívások teljes körű kezelése is lebonyolítható.

A telefonnal Bluetooth 5.0 kapcsolat épül ki, ami nemcsak stabil kapcsolatot jelent, hanem kiváló hangminőséget is. Ráadásul a fülest egyszerre nyolc eszközzel párosíthatjuk, kettővel pedig aktív kapcsolatot is fenntarthatunk. A szilikon párnák nagyon jól szigetelnek, így a külső hangok többsége nem jut be a fülbe. A hangzás kiegyensúlyozott, viszont a 75t sorozathoz képest a mély hangok kevésbé hangsúlyosak.

A passzív zajszűrés egyébként tényleg annyira hatékony, hogy ha a cél az, hogy halljuk is, ami körülöttünk történik, be kell kapcsolni a külső hangok átengedése funkciót – ehhez elég csak megnyomni a bal oldali gombot. (Majd később még egyszer, ha már nincs szükség erre a funkcióra.) A fülhallgató másik fontos extrája, hogy támogatja a hangasszisztens szolgáltatásokat is – a telefon beépített rendszere helyett pedig akár az Amazon Alexa is beállítható rajta alapértelmezettként.

A hívások minősége is teljesen rendben van, a mikrofonok érzékenységéből adódóan mindkét fél tisztán hallja a másikat.

A Jabra Elite active 65t víz- és porálló az IP57-es szabvány szerint, a sima verzió ellenben csak nedvességtűrő, IP55-ös tokozást kapott.