Mutatunk egy elegáns megoldást arra az esetre, ha szeretnéd néhány HDMI bemenettel megtoldani okostévédet!

A tévék többsége ma már négy HDMI csatlakozót tartalmaz, a régebbi modellekre viszont nem feltétlenül került ennyi csatlakozó. Kár lenne azonban csak azért lecserélni az egyébként jól működő készüléket, mert a rajta lévő HDMI portok száma nem elegendő: ha több eszközünk van, mint amit a tévé fogadni képes, akkor használjunk HDMI-elosztót!

Manapság rengeteg készüléket használunk: set-top-box, Blu-ray lejátszó, erősítő, telefon, játékkonzol, számítógép, videokamera, fényképezőgép – nem ritka, hogy egy háztartásban ennyi kütyü is van, amit a tévére szeretnénk kötni. A Hama HDMI Switcher 3×1 segítségével enyhíthetünk a problémán, hiszen a készülék segítségével három másik kütyüt tudunk a tévé egyetlen HDMI csatlakozójához kötni. De természetesen a kütyüt nemcsak tévékhez, hanem akár monitorokhoz is lehet használni, így az asztali monitor egyetlen bemenetére csatlakoztatható az asztali gép és a notebook is.

Az eszköz nemcsak kedvező ára miatt ajánlott, hanem azért is, mert végre egy olyan termék a kategóriában, aminek nemcsak a tudása van rendben, hanem a külseje is. Apró, ezért relatív jól elrejthető a tévé környékén, de dizájnja miatt az sem baj, ha szem előtt van: alumínium borítása elegáns és robusztus külsővel ruházza fel. A készülék hátoldalán négy HDMI csatlakozó van, ebből egy a bemenet és három a kimenet. A kütyü akár a 4K-s felbontást is támogatja, a hozzá csatlakoztatott bemeneti eszközök között pedig nemcsak a távirányító parancsára, hanem akár automatikusan is tud váltani – ez a funkció akkor hasznos, ha egyszerre csak egy aktív forrás van, mert ilyenkor a rendszer mindig átvált erre.

Ne cseréld le tévédet csak azért, mert kevés rajta a bemenet!