Mindegy, hogy kirándulni, csónakázni vagy a strandra indulsz, van néhány apróság, amivel a kütyük számára is biztonságossá teheted az utat.

Persze a szabadba nem azért kell menni, hogy a telefont ne a kanapén, hanem a fa árnyékában nyomkodd, de nem baj ha a technológia is veled van – a GPS például bármikor kellhet, a strandon pedig nem ördögtől való mondjuk rádiót hallgatni.

Kezdjük a sort a 10 literes űrtartalommal rendelkező Outdoor baggel, amelybe egy kirándulás során nemcsak a kütyüket pakolhatod be, hanem ruhákat és más olyan felszerelési tárgyakat, amelyeknek nem tesz jót a víz és a por. A táska a sátraknál is használt erős ponyvából készült, a rajta lévő varratokat pedig hegesztik, így rendkívül strapabíró; ha pedig az igénybevétel hatására koszos lesz, akkor takarítani is könnyű. A zárszerkezet gyorskioldós, az állítható pánt pedig segít a kényelmes hordásban.

Ha csak a telefont kell megvédeni, akkor elég lehet a Playa vízálló telefontok is, amely XXL-es méretben 158×80 mm-es készülékekhez használható. A rajta lévő gyorszár a mobilhoz szükség esetén gyors hozzáférést biztosít, egyébként pedig tökéletesen szigetel (IPX8-as szabvány szerint), így a víznek esélye sincs bejutni. A tok hajókázásnál, tengerparton vagy a medence mellett is jó szolgálatot tehet, és nemcsak a por ellen véd, hanem a véletlen karcolódás ellen is. A tok anyaga vékony és áttetsző, ezért ha valamit gyorsan meg kell nézni a mobilon, vagy fotót szeretnél készíteni, akkor arra tokon keresztül is van lehetőség. A Playa mellé egy nyakpánt is jár, amelyhez maga a tok gyorszár segítségével csatlakozik.

Ha szeretsz rádiót hallgatni, akkor a strandon sem kell nélkülöznöd kedvenc csatornáidat: a DR7 elemes rádió DAB, DAB+ és DM adások vételére egyaránt alkalmas. Fél wattos hangszórója pont ideális teljesítményt nyújt ahhoz, hogy te halld a zenét és a híreket, mást viszont már nem fogsz zavarni – ha mégis, akkor pedig még mindig ott van a fülhallgató csatlakozó. A rádió 30 állomást tud eltárolni, kettőhöz pedig gyorsgombot is hozzá lehet rendelni. A rádió kezelését a gombok mellett kijelző is segíti, a tökéletes vételi erősségre pedig a kihúzható, állítható antenna jelent megoldást. Ha a lakásban használod, a rádió tápegységről is működtethető.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kütyük működéséhez energiára is szükség van; a szabadban tölteni pedig csak USB-s akkuról lehet. A Hama termékpalettáján rengetegféle powerbank megtalálható, mi most a legdurvább darabot vettük be az összeállításba. Egész egyszerűen azért, mert az általa kínált 26800 mAh-s kapacitás egy nagyobb család igényeit is kielégíti, minden kütyüt fel lehet fele tölteni a nap során. Sőt, nemcsak nyaralásnál vehetjük hasznát, hanem akár munka közben is, hiszen USB-C csatlakozón keresztül a PD szabvány segítségével akár notebookot is fel lehet vele tölteni: a kütyü 5, 9, 12, 15 és akár 20 voltos feszültség mellett akár 60 wattos teljesítmény leadására is képes!