A notebookokra nem mindig kerül megfelelő videokimenet, ezzel a két adapterrel azonban pillanatok alatt segíthetünk a problémán.

Főleg a hordozható számítógépek esetében szokott gondot jelenteni, hogy hely szűke miatt a gyártók a kimenetek számán nagyon spórolnak – és jellemzően persze azokat a csatlakozókat részesítik előnyben, amelyek kisebb helyet foglalnak. Az USB-C bevezetése e téren is új távlatokat nyitott meg: a szabvány ugyanis lehetővé tette akár még azt is, hogy a csatlakozótípusba DisplayPort csatlakozót (is) rejtsenek. Ahhoz azonban, hogy az USB-C csatlakozóból valódi videokimenet válhassék, kell még egy átalakító is!

A Hama Type-C/DisplayPort adapter pont megfelelő a célra: a kütyü akár az UHD felbontást is támogatja (3840×2160 pixel), és bármilyen olyan eszközzel együtt tud működni, amelyre kompatiblis USB-C csatlakozó került. Ez lehet windowsos notebook vagy Mac, táblagép vagy akár okostelefon is. Az adapter passzív, vagyis külön tápegységre nincs szükség a működéséhez. Csatlakozói aranyozottak, így az átlagosnál jobban bírják az igénybevételt és a folyamatos ki-be huzigálást is.

A másik apróság nem azoknak készült, akik DisplayPort csatlakozót szeretnének a tévé felé, hanem azoknak, akik DisplayPort csatlakozóból szeretnének analóg jelet kicsalni, D-Sub port segítségével. Ez az adapter is elsősorban notebookhoz készült, viszont a D-Sub specifikációja miatt legfeljebb a Full HD részletességet, vagyis 1920×1080 pixeles felbontást támogatja. Elsősorban akkor ajánlott, ha egy régebbi, egyébként jól működő monitort vagy projektort nem szeretnénk lecserélni csak a megfelelő kimenet (vagy bemenet) hiányában. Természetesen ez az adapter is passzív, csatlakozói pedig a tartósság érdekében szintén aranyozottak!