Mivel a notebookokra jellemzően kevés csatlakozó kerül, egy hub vagy dokkoló szokott lenni az egyik első kiegészítő, amit a gép mellé vásárolunk.

Most két olyan kütyüt mutatunk a Hamától, amelyek nemcsak otthon, hanem út közben is hasznosak lehetnek.

A két dokkoló nemcsak külsőre, hanem tudásban is nagyon hasonlít egymásra: mindkettő USB-C csatlakozóra illeszkedik például. Ezt a csatlakozót az egyik modell két USB-A és két USB-C típusú dugaszra osztja szét, a másik modellnél pedig az egyik USB-C csatlakozó helyét SD-kártya és microSD-kártya fogadására alkalmas olvasó foglalja el. Igény szerint lehet választani, hogy kinek mi a fontosabb, vagy hogy kinek van például kártyaolvasó a laptopján. Az USB csatlakozók között sok hely van, így a nagyobb méretű stickek csatlakoztatása sem okozhat gondot, nem kell tartani attól, hogy egyik vagy másik eszköz kitakarja majd a mellette lévő csatlakozót.

A dokkolók az USB 3.1 szabványt támogatják, így legfeljebb 5 Gbps-os adatátvitelre képesek. Extra tápegységet nem lehet csatlakoztatni hozzájuk, de ez jellemőzen nem okoz gondot, mert az USB 3.1 szabvány elegendő teljesítményt biztosít valamennyi csatlakoztatott kütyü számára.

A dokkolók előnye, hogy elegáns, alumíniumból készült borítást kaptak, ami nemcsak azért jó, mert strapabíró, hanem azért is, mert az apróságok kiválóan mutatnak bármilyen gép, akár egy drága ultrabook mellett is.