A SanDisk termékpalettáján nem újdonság már a kétféle csatlakozóval szerelt USB stick, a most bemutatott modell viszont kicsit mégis különleges.

Mégpedig azért, mert amellett, hogy USB-A és USB-C csatlakozóval is felszerelték, a Dual Drive Luxe elegáns, dizájnos külsőt kapott – nem véletlenül került bele a nevébe a Luxe szócska is! Az apróságot a lehetőségekhez képest kicsire tervezték, így sem a notebookhoz (telefonhoz, PC-hez) csatlakoztatva sem pedig a zsebben, táskában nem foglal el sok helyet. A szó szoros értelmében kupakja nincs, azonban van rajta egy elfordítható retesz, amely a két csatoló közül az egyiket mindig eltakarja – erre azért van szükség, mert természetesen a kétféle USB közül egyszerre csak az egyiket lehet használni. De egyébként akkor sincs nagy gond, ha véletlenül mindkettő csatlakozik, mert ebben az esetben az elektronika az USB-C számára nyújt prioritást.

A fém készülékház nemcsak azért jó, mert elegáns külsőt kölcsönöz az adattárolónak, hanem azért is, mert sokkal strapabíróbb, így a rajta tárolt adatok út közben nagyobb biztonságban vannak. Nemcsak a stick külsejére, hanem sebességére sem lehet panaszunk: az USB 3.1-es szabványnak és a gyors NAND chipeknek hála másodpercenként akár 150 MB/s-os átvitelre is számíthatunk, ami azt jelenti, hogy a 256 GB-os példány teljes tartalma kevesebb, mint 30 perc alatt beolvasható.
Ami a kapacitást illeti, jelenleg ötféle változat van forgalomban: a 512, 256, 128, 64 és 32 GB-os kapacitások közül viszont utóbbi valószínűleg gyorsan nyugdíjba vonul, helyette pedig az 1 TB-os méret lesz választható.

A SanDisk a stick mellé természetesen ezúttal is adja a Memory Zone alkalmazást, amely egy teljesértékű fájlkezelőt tartalmaz, amivel nemcsak a telefonon illetve a sticken tárolt adatokhoz, hanem több felhő alapú tárhelyhez is hozzá lehet férni. Az alkalmazással működik természetesen a fájlmásolás a tárhelyek között, de arra is van lehetőség, hogy a beépített médialejátszóval filmeket, képeket és zenéket közvetlenül a Dual Drive Luxe-ról játsszunk le, az automatikus biztonsági mentés pedig gondoskodik arról, hogy a stick csatlakoztatásakor a telefonon lévő összes fontos adatról azonnal biztonsági mentés készüljön.