A vezeték nélküli töltés ma már reális alternatívája a hagyományos megoldásnak, mert a QC 3.0 technológia segítségével a folyamat sokkal gyorsabb, mint korábban volt. Két kütyüt mutatunk.

A QI-FC10 a klasszikus vonalat képviseli: maga a töltő egy fekete színű korong, ennek a tetejére kell helyezni a mobilt, amit tölteni szeretnénk. A töltés természetesen automatikusan elindul, ha a mobil is támogatja a vezeték nélküli töltést, a QI technológia pedig gondoskodik arról, hogy ne csak a kényelem, hanem a megfelelő töltési sebességi is adott legyen: egy átlagos készüléket a kütyüvel akár 90 perc alatt is feltölthetünk! A töltő elektronikája természetesen a mobilhoz optimalizálja a töltési folyamatot, megelőzve ezzel az akku túlhevülését és idő előtti elhasználódását.

A töltő felső része puha, hogy a telefont biztosan ne karcolja össze, felépítése azonban az oldalsó fémkeretnek hála elegáns és robusztus is egyszerre. A töltőt el tudjuk képzelni otthon és az irodában is! A vezeték nélküli megoldástól sokan egyébként még mindig ódzkodnak, pedig felesleges: elég csak a töltőn tárolni a mobilt, és soha többet nem kell aggódni amiatt, hogy lemerülne!

A Hama a töltőt önállóan, Micro-USB kábellel csomagolva valamint szettben, hálózati USB-s töltő adapterrel együtt is árulja – érdemes ez utóbbi megvenni, hiszen egy töltőnek mindig használt vehetjük! És persze az extra töltő arra is lehetőséget ad, hogy a QI-FC10-et mindig a számítógép mellett tartsuk!