Most, hogy a gyártók egyre-másra hozzák ki a teljesen vezetékmentes fülhallgatóikat, a Thomson elérkezettnek látta az időt arra, hogy direkt sportláshoz fejlesszen egy típust.

Nem vitás, hogy a legkényelmesebb alternatívát a teljesen vezetékmentes fühallgatók jelentik; azok a típusok, amelyek még a bal és a jobb hangszóró között sem hasznának kábelt. Ez persze logikus, hiszen így soha semmilyen vezetékkel nem kell bajlódni, a kábel nem akad be sehova, nem tapad le a bőrön, amikor oldalra fordítjuk a fejünket, és így tovább. Egyedül a sportolók ódkoznak ettől a fajta kialakítástól; a tapasztalat ugyan azt mutatja, hogy a legtöbb típus annyira könnyű, hogy gond nélkül a fülben tud maradni, sokan félnek a véletlen kieséstől. Nos, számukra készült a Thomson WEAR8500BT, amely egy fül mögé akasztható kampó segítségével garantálja, hogy soha nem fogjuk elhagyni.

A Thomson fülhallgatója nemcsak ezért lehet a sportolók kedvenvce, hanem azért is, mert nem hallójáratba illeszkedik: a fül sportolás közben is megfelelően tud szellőzni, valamint a környezeti zajokat is hallani fogjuk. Ez utóbbi egy konditeremben mondjuk kevésbé fontos, viszont utcán, kocogás közben nagyon is jól jön!

A kütyü borítása szilikon, amely rendben ellenáll az izzadságnak is. A fülhallgató a speciális formája miatt nem kapott tároló dobozt, így a töltést kettő darab USB-kábel segítségével végezhetjük el – ez picit kényelmetlenebb, mint a dobozos-érintkezős megoldás, de gyorsan meg lehet szokni. Cserébe jó üzemidőt kapunk: egy feltöltéssel akár 6,5 órán keresztül is hallgathajtuk a zenét. Ez munkába járáshoz egy hétre is elegendő lehet, ha pedig sportolni megyünk, akkor nagyjából három edzést jelent. Természetesen a fülhallgatóval beszégetni is tudunk, azonban headset üzemmódban a beszélgetési idő valamivel kevesebb, 5,5 óra.

A fülhallgatón lévő gombbal a hívások kezelése és a zene vezérlése (lejátszás, megállítás, lépetés előre és hátra) egyaránt megoldható. A Bluetooth 5.0 szabvány nemcsak a kiváló üzemidőre, hanem a jó hangminőségre is garanciát jelent; a fülhallgató még 8-10 méteres távolságban is szakadásmentesen szól.