A Hama 250 és 500 GB-os kapacitásban nyújt nagy adatátviteli sebességet és az adatoknak extra védelmet ezzel a két új SSD-vel.

Az SSD-k már nemcsak a számítógépekben és notebookokban, hanem a külső adathordozók esetében is jobb alternatívát kínálnak a klasszikus adattárolóknál: nem csoda, hiszen ezek a típusok nemcsak gyorsabbak a hagyományos megoldásoknál, hanem adatbiztonság terén is jobban teljesítenek. Mégpedig azért, mert mozgó alkatrész hiányában kisebb a sérülés veszélye egy véletlen ütés vagy rázkódás következtében – a külső merevlemezekkel a legnagyobb gond ugyanis az, hogy gyorsan, jellemzően két éven belül meghibásodnak az elkerülhetetlen külső, káros behatások miatt. A Hama antracit színben elérhető külső SSD-je most megoldást jelenthet minden problémára!

A meghajtó M.2 formátumú SSD-t tartalmaz, így rendkívül kompakt: 6,5×4 cm-es alapterületéhez mindössze 8 mm-es vastagság társul. A készülékház robusztus és elegáns is egyszerre, hiszen alumíniumból készült. A két rövidebb oldal fekete, fényes műanyag – küzülük az egyik tartalmazza az adatátviteli csatlakozót valamit a visszajelző LED-et. A modern kor követelményeinek megfelelően a csatlakozó természetesen USB-C típusú, az interfész maga pedig 3.1 Gen 2, vagyis elméletileg akár 10 Gbps-os sebesség is elérhető vele. Az SSD ennél nyilván lassabb, de az 500 GB-os olvasási sebesség még mindig azt jelenti, hogy a 250 GB-os típus teljes tartalma akár 8 és fél perc leforgása alatt a számítógépre másolható. Ez persze csak akkor igaz, ha alapvetően nagy fájlokkal dolgozunk, de a tempó akkor sem csökken drasztikusan, ha sok apró állomány található a meghajtón. Az 500 MB/s-os olvasási sebesség mellé az írás is gyors egyébként: 450 MB másodpercenként.

Az SSD exFAT fájlrendszerrel előre formázott, így Windows és Macintosh gépen egyaránt azonnal használatba vehető – külön illesztőprogram telepítésre pedig nincs is szükség. Itt az ideje, hogy te is SSD-re válts!