A fotósok, videósok, bloggerek és vloggerek új kedvence kétféle méretbe is elérhető, hogy mindenki a saját igényeihez mérten a legjobb megoldást választhassa!

A jó fényképhez és videóhoz a megfelelő alany és a kiváló fotós mellett fényre van szükség – a legjobb nyilván a napfény, de ha az nincs (vagy nincs belőle elég), akkor alternatív megoldáshoz kell folyamodni. Hobbi fotósoknak, házi videókészítéshez, bloggereknek, vloggereknek – és gyakorlatilag bárkinek, aki szeretne igényes fényképeket, videókat készíteni – érdemes egy pillantást vetniük a Hama két újdonságára!

A Hama két új körlámpáját úgy tervezték, hogy mindenféle igényt ki tudjanak elégíteni: nemcsak a hobbi fotósok, hanem akár profi vloggerek is remekül használhatják! A 4643-as típus, a Spotlight Steady 120 egy 30,5 cm (12 col) átmérőjű gyűrűvel rendelkezik, amely 3000, 4500 és 6000K-s színhőmérséklet mellett tízféle fényerősségi fokozat beállítását teszi lehetővé. A kényelmes kezelhetőségről a zsinóron lévő gombok mellett távirányító gondoskodik: vele a lámpa fénye távolabbról is villámgyorsan az aktuális igényekhez igazítható.

A lámpa saját állvánnyal rendelkezik, amelynek alsó része egyben tárolódobozként is szolgál, ha éppen szállítani kell a technikát a helyszínek között. Az optimális beállítást az 85 és 215 cm között fokozatmentesen állítható magasság, valamint az ugyancsak fokozatmentesen állítható dönthetőség segíti. (Ezek a magasság értékek a körlámpa felső szélét jelentik, az alsó szél így 26,5 cm-rel van alacsonyabban.)

A lámpa a változtatható méretéből adódóan igen széles területen bevethető: egy sminkes vagy kicsomagolós videónál éppúgy használható, mint kültéren portré fotózáshoz. Egyébként, ha valahova (külső helyszínre) el szeretnénk vinni, akkor nemcsak azért lesz könnyű dolgunk, mert a lámpa kicsi és könnyű, hanem azért is, mert USB csatlakozóról működik – vagyis üzemeltetése nemcsak hálózati áramról, hanem akár egy notebook USB csatlakozójáról vagy power bankról is megoldható. Az alacsony fogyasztásnak hála a lámpa egy nagyobb kapacitású akkuval párosítva ráadásul akár egész napos rendelkezésre állást is nyújthat.

A körlámpa bármilyen fotós vagy videós eszközzel használható, de legjobban mobiltelefonnal párosítható, hiszen a telefon rögzítéséhez szükséges tartókar része a csomagnak: ezzel a mobilt állított és fektetett helyzetben is pontosan a körlámpa közepén helyezhetjük el. Sőt, a csomagnak még egy Bluetooth távkioldó is a része, amely a távoli exponálást teszi lehetővé!

A 4642-es típus (Spotlight FoldUp 102) a fontosabb műszaki paraméterek alapján ugyanazt a tudást hozza, viszont kevesebb LED került rá (162 helyett 128 darab) és kisebb mérettel is rendelkezik: a 26,5 cm-es (10,2 colos) körlámpa alacsonyabb, magassága 52-138 cm között állítható. Ebből adódóan elsősorban akkor ajánlható, ha asztalra szeretnénk tenni vagy asztalon lévő tárgy, illetve ülő emberek arcának derítésére szeretnénk használni.