A Supreme 10HD típusú készülékek segítségével a hallgatók telefonja biztosan nem fog lemerülni nap közben!

A Hama és a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködése értelmében a Hama Kft. 50 darab, Supreme 10HD típusú USB-s akkumulátort és a folyamatos töltésükhöz szükséges hálózati töltőket adományozott az oktatási intézmény számára. Az akkumulátorok az egyetemen kerültek elhelyezésre, és folyamatosan rendelkezésre állnak majd azon hallgatók részére, akiknek éppen lemerülőben a telefonja.

Jelenleg az online oktatásra való teljes átállás miatt a hallgatók otthonról vesznek részt a kurzusokon, azonban, ha az élet visszaáll a – többé-kevésbé – normál kerékvágásba, a digitális oktatás egy ideig akkor is része marad a tantervnek. Ez pedig azt jelenti, hogy a kütyükre is nagyobb szerep hárul, adott esetben néhány óra alatt lemerítve a telefonok akkumulátorait. A Hama által biztosított USB-s akkumulátorok lehetővé teszik, hogy a hallgatók úgy csatlakozzanak az egyetem területén is az online kurzusokhoz, hogy ne kelljen attól tartaniuk: lemerül az előadás közben a telefonjuk.

Az 50 darab powerbank mindegyike 10.000 mAh-s kapacitással rendelkezik, a szóban forgó típus ráadásul egyszerre akár két mobilt is tud tölteni – így az eszközpark naponta akár száznál is több diák életét könnyítheti majd meg. A kütyük menedzselését és töltését a tervek szerint a Hallgatói Önkörmányzat fogja végezni.