Ha egy családtagodnak vagy kedves ismerősödnek szeretnél meglepetést venni táblagép mellé, van néhány ötlet a tarsolyunkban!

Elsőként egy tokot ajánlunk! A Hama Xpand kétféle méretben is elérhető: 10 és 8 colos táblagépek mellé ajánljuk. A tokok kialakítása univerzális használatot tesz lehetővé, vagyis nem vagyunk márkához kötve!

A tokok megjelenése elegáns, a rejtett, de megerősített élek pedig a megfelelő védelemről is gondoskodnak. A tok extra funkciója, hogy egyben állványként is szolgál: kiválóan megtartja a kütyüt, ha például asztalra téve szeretnénk filmet nézni vele.

Mivel a tabletek akkumulátora nem végtelen kapacitású, nagyon nem lehet mellé lőni egy töltővel sem. Főleg, ha egy extra példányról van szó, amivel akár az összes otthoni kütyüt feltölthetjük! A Hama hálózati töltőállomása 2 USB-A és két USB-C csatlakozót tartalmaz (és egyszerre mind használható is), a csatlakozók ráadásul a QuickCharge és a Power Delivery szabványokat is támogatják. A 220 voltos hálózatról működő töltő akár 65 wattal is tudja etetni a hozzá csatlakozó készülékeket, így nem gond számára egy notebook feltöltése sem.

Felettébb hasznos lehet egy tartó is, főleg ha annyira elegáns és sokrétű, mint a Hama 182580-as kütyüje. Egy alumíniumból készült asztali tartóról van szó, amely azonban igény esetén – egy extra kiegészítő segítségével – akár a falon is meg tudja tartani a táblagépet. Mindegy tehát, hogy a nappaliban mozizni, az irodában dolgozni, vagy a konyhában recepteket olvasni szeretnénk, megvan a tökéletes segítség. A 182580-as tartó univerzális, azaz márkától függetlenül bármilyen 7-15 colos képátlójú tablettel használható.

Maradjunk még mindig a tartóknál, de csavarjunk egyet a dolgon: nemcsak otthon, hanem az autóban is szükség lehet arra, hogy a táblagépet valami biztonságosan megtartsa. Utazás közben persze főleg a gyerekeknek előnyös, ha az első ülés háttámlájára lehet rögzíteni egy készüléket, mert így a vidéki rokonok meglátogatása (helyesebben a hozzájuk vezető út) is sokkal izgalmasabbá tehető. Az autós tablet tartó a fejtámlára rögzíthető, és minden olyan tablethez használható, amelynek mérete belefér 28×18 cm-be. A tartófejnek hála a készüléket fekvő és állított helyzetben is lehet használni.

Végül pedig van egy egész profi tippünk is: USB-C csatlakozós tablet mellé kiváló ajándék lehet az USB 3.1-es Type-C dokkoló, amivel a készülék csatlakozójából három USB portot és egy HDMI-t varázsolhatunk. Ráadásul a dokkolón lévő USB-C csatlakozókon keresztül töltésre is van lehetőség: vagyis még akkor is tölthetjük a tabletet, ha közben valamilyen külső tárhelyet csatlakoztattunk hozzá. A dokkoló elegáns megjelenésével bármilyen táblagép mellett jól mutat, kis mérete pedig azt jelenti, hogy less hely számára a táskában. Az USB-C csatolófelületnek hála ráadásul ez a kütyü nemcsak tablet, hanem szükség esetén akár notebook mellett is bevethető.