Minden iroda elengedhetetlen kelléke az iratmegsemmisítő, amivel a bizalmas információkat tartalmazó dokumentumokat pillanatok alatt bedarálhatjuk.

A Hama többféle megoldása közül a Prémium M8 és M10 modelleket ajánljuk, amelyek – ahogyan az a modellszámozásból sejthető – elsősorban kapacitásukban térnek el egymástól. Az M8-as verzió egy üzemben akár nyolc, az M10-es verzió pedig 10 papírlapot is képes miszlikbe aprítani, de ha arra van szükség, akkor a kiváló minőségű acélkések számára nem jelent gondot a műanyag kártyák bedarálása sem.

A biztonságos működést a kések rejtett kialakítása mellett az automatikus indítás és leállítás funkció garantálja; illetve az, hogy a használat csak tökéletesen felhelyezett fedél mellett lehetséges. Az iratmegsemmisítők 3×9 mm-es darabokba vágják fel a papírlapokat (Mikro-Cut funkció), percentként 2 illetve 1,8 méter sebesség mellett. A papírcafatok nagyméretű tartályba kerülnek: az M8-as változat 20 literes, az M10-es verzió pedig 18 literes tárolóval biztosítja, hogy a keletkező hulladékot ne kelljen túlságosan gyakran üríteni.

A készülékek nemcsak a felhasználó épségére figyelnek, hanem saját magukra is: két LED figyelmeztet az esetleges túlterhelésre valamint túlmelegedésre. Utóbbi huzamosabb használat során fordulhat elő: egy huzamban mindkét verziót legfeljebb három percig lehet használni. A Prémium M8 és M10 iratmegsemmisítők zajszintje közepesnek mondható: előbbi 70, utóbbi 58 dB-es zajt csap, ha munkára fogjuk.