A kütyük többsége ma már USB csatlakozón keresztül (vagy legalábbis USB csatlakozón keresztül is) tölthető. A kérdés rég nem az, hogy a háztartásnak szüksége van-e USB-s töltőre: csupán arra keressük a választ, hogy mennyire. A Hama újdonsága egyszerre akár 5 készüléket is fel tud tölteni!

Az apróság ráadásul nemcsak telefonokhoz jó, hanem tényleg szinte mindenhez: például laptop töltésére is kiválóan alkalmas. Az ördög a részletekben rejlik: a kütyüre összesen 5 USB csatlakozó került, ebből négy USB-A típusú, egy pedig USB-C változat. A felső, naracssárga színnel jelzett dugasz és az USB-C csatlakozó gyorstöltésre is képes, előbbi a QuickCharge, utóbbi pedig a Power Delivery szabvány szerint tudja energiával ellátni azokat az eszközöket, amelyek egyik vagy másik megoldást támogatják. A töltési folyamat természetesen végig optimalizált: az elektronika folyamatosan kommunikál a töltött eszközzel a túltöltés illetve a túlmelegedés elkerülése érdekében.

A töltő nemcsak 230, hanem 110 voltos elektromos hálózatokon is működik, így külföldre is bátran magunkkal vihetjük. A legjobb persze nem ez vele kapcsolatban, hanem az 51 wattos csúcsteljesítmény: vagyis a töltő nemcsak akkor gyors, ha egy eszközt kötünk rá, hanem akkor is ha egyszerre többet. A vonatkozó szabványok szerint a töltési feszültség 3,6 és 12 volt között, a legnagyobb áramerősség pedig 3 és 1,5 amper között mozog – egy csatlakozóra így akár 18 wattos teljesítmény is juthat.

A töltés folyamatát elsősorban a töltött eszközön lehet nyomon követni, de természetesen magára a töltőre is került visszajelző LED, mintegy megerősítésként.