A Rapoo három új webkamerát mutatott be, amelyeket hordozható számítógéppel épp úgy el tudunk képzelni, mint sima asztali PC-vel.

A kamerák eltérő tudással rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja közöttük azt a modellt, amely passzol az igényekhez – és a pénztárcához is.

Az XW170 HD egy HD felbontású kamera, amelynek állványa monitorra és állványra való rögzítést egyaránt lehetővé tesz. A kamera apró mérete ellenére hatalmas objektívet kapott, ami a 720p felbontású szenzorral párosítva gyengébb fényviszonyok között is megfelelő képminőséget nyújt. A kamera 80 fokos látószöge miatt alapvetően egy- vagy legfeljebb kétszemélyes használatra tervezték. Mikrofonból kettőt is kapunk, ezek együtt a hangot minden irányból képesek rögzíteni. A Rapoo az új termékeinél nagy hangsúlyt fektet a privát szféra védelmére is, így az objektívhez fedlap is tartozik, ezt használva nem kell attól tartani, hogy valaki feltöri a kamerát és kémkedik – és persze az sem fordulhat elő, hogy a kamerát véletlenül bekapcsolva hagyva a család előbb ismeri meg az új barátnőt, mint ahogyan azt mi elterveztük.

Az XW170-es nagytestvére XW180 névre hallgat. Ami elsőre feltűnhet, az az, hogy a szögletes helyett ez a típus kerek dizájnt kapott – ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a szenzora 1080p-s videók készítésére is alkalmas. A két kamera egyéb paraméterei nagyon hasonlóak, egyezik például a 80 fokos látószög, a 30 fps képsebesség és a talp is, amely ebből adódóan monitorra és állványra történő rögzítést is lehetővé tesz. Ezenkívül egyező tulajdonság az is, hogy a nyak kialakításából adódóan a kamera szabadon elforgatható. Mindkét típus USB kábellel csatlakozik a számítógéphez, amely természetesen az adatforgalom mellett a működéshez szükséges energiát is biztosítja.

Akinek a Full HD felbontás sem elegendő, annak a Rapoo az XW2K modellt ajánlja, ez a típus QHD minőségben képes rögzíteni, vagyis 16:9-es képarány mellett 2560×1440 pixeles részletesség érhető el vele. Mindhárom modell között ez a változat rendelkezik a legnagyobb fizikai mérettel – ezzel együtt a kamera még mindig elég apró ahhoz, hogy simán beférjen a laptop mellé a táskába! Az XW2K nemcsak nagyobb felbontású szenzorral rendelkezik, hanem az objektívje is többet tud: a 85 fokos látószögnek hála azonos távolságból nagyobb területet képes lefedni.