Mindegy, hogy a jack dugós kialakítást vagy az USB csatlakozót részesíted előnyben egy fülhallgatónál, a Hamának van jó ajánlata!

A HS-P350-es modell a két típus közül az egyszerűbb: a Hama ennek megfelelően elsősorban irodai használatra ajánlja. Jack csatlakozó segítségével köthető a számítógéphez vagy okostelefonhoz – arra viszont figyelni kell, hogy egyetlen dugasz biztosítja a kapcsolatot a hangszórókkal és a mikrofonnal is! Vagyis a jack egy kombinált egység, amely három helyett négy érintkezőt tartalmaz. Az új alaplapoknak ez nem okozhat gondot (ha mégis, akkor pedig ott van a dobozban az átalakító), ez a felépítés ráadásul megkönnyíti, hogy adott esetben a headsetet telefonnal vagy tablettel használjuk együtt.

A nagyméretű hangszórók a párnázott kialakításnak hála nagyon kényelmesen viselhetők, ráadásul így a passzív zajszűrés is adott – ez egy irodában nem elhanyagolható előny, főleg akkor, ha egy légtérben tartózkodik (szinte) mindenki. A kényelem már csak azért is fontos, mert könnyen előfordulhat, hogy egész nap a headsetet kell viselni.

A mikrofont egy rugalmas karra helyezték el, így fejmérettől és fejformától függetlenül pillanatok alatt megtalálhatjuk számára az optimális pozíciót. Levenni akkor sem tudjuk, ha épp nincs rá szükség, de oldalra felhajtva nem fog zavarni, a kábelen lévő vezérlőegység segítségével pedig elnémítani is egy mozdulattal tudjuk.

A HS-USB400-at már kifejezetten számítógép mellé tervezték, ez a típus ugyanis USB csatlakozó segítségével kommunikál. A két modell felépítése ezt leszámítva nem tér el jelentősen. A formák és az anyagok is azonosak, ahogyan az elérhető funkcióválaszték is az: az állítható mikrofon mellett változtatható még a fejpánt mérete. Az egyedüli eltérés, ami látható, az az, hogy az USB-s típus fejpántjának alsó rész piros színű. Ehhez illeszkedik egyébként az USB-kábel színe is. A kábelre elegáns, szövetből készült bevonat került, de nem maradt le róla természetesen a vezérlőegység sem, amellyel a hangerőt szabályozhatjuk illetve a mikrofont némíthatjuk.

A párnázott hangszórók ezúttal is passzív zajtszűrés funkciót kínálnak, a hangminőség pedig – részben ezért is – teljesen rendben van. Még a mély hangok is teltek, így nemcsak az irodai használat, hanem az otthoni használat feltételei is adottak: a füles minden tud, ami zenehallgatáshoz vagy filmnézéshez szükséges lehet.