A Hama új töltőjét direkt úgy tervezték, hogy az iPhone tulajdonosok számára biztosítsa a lehető legnagyobb fokú kényelmet.

A vezeték nélküli töltés kétség kívül a legkényelmeseb módja annak, hogy a mobil akkumulátora folyamatosan a maximumot nyújtsa. Azonban adódhatnak kellemetlen meglepetések is: például akkor, ha a mobilt nem a tökéletes pozícióban helyezzük el. Ebben az esetben ugyanis a töltés vagy el sem indul, vagy a szokásosnál lassabban működik. A Hama új MagCharge töltőjével viszont ez a probléma biztosan nem fog előfordulni: egy beépített mágnesgyűrű gondoskodik arról, hogy az iPhone – legyen szó bármelyik támogatott modellről – igazítás nélkül is pontosan a tökéletes pozícióba csusszanjon. A töltő az iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max és 12 mini típusok mellett a hamarosan megjelenő iPhone 13 modelleket is támogatja.

A mágnesgyűrű a dizájnt természetesen alapvetően nem befolyásolja, így a töltő a szokásos „párnás” kialakítású, azaz a telefont simán csak rá kell helyezni a töltéshez. Mindezt persze az Apple termékekhez tökéletesen passzoló, elegáns tálalásban kapjuk; az oldalsó borítás például alumíniumból készült. A műszaki paraméterek alapján is minden a legnagyobb rendben: a tápellátás USB-C csatlakozóval biztosított, a legnagyobb teljesítmény pedig akár 15 watt is lehet, vagyis a kütyü a gyorstöltést is támogatja (Turbo Fast Charge). A töltő 5, 9 és 12 voltos feszültséget egyaránt támogat, 3, 2,22 valamint 1,67 amperes legnagyobb áramerősség leadása mellett.

A készülék ki- és bekapcsolása minden esetben automatikusan, a telefon felhelyezésekor és eltávolításakor megtörténik, így a használat során erre az apróságra sem lesz gondunk.