A fotózás és a videózás egyik fontos kelléke az állvány; két olyan típust is mutatunk, ami sokféleképpen a hasznunkra lehet.

A Hama két új, Flex sorozatba tartozó állványa elsősorban az utazóknak ajánlott, hiszen két kompakt méretű termékről van szó, az egyik akár még zsebben is elfér.

A két termék ugyanabba a termékcsaládba tartozik: mindkettő Flex 2in1 névre hallgat, ám az egyik modell 14, a másik típus pedig 26 cm-es lábakat kapott. A lábaknak ebben az esetben nagyon fontos szerep jut: nemcsak az állvány magasságát határozzák meg ugyanis, hanem azt is, hogy mire lehet őket használni.

Az alacsonyabb verzió lába 5, a magasabb verzió lába pedig 9 tagból áll; mindkét verziónál lehetőség van arra, hogy a lábakat akár 360 fokban visszahajlítsuk, így az állványt gyakorlatilag bármire felerősíthetjük. A 14 cm-es verzió kisebb helyen elfér, a 26 cm-es változat előnye ugyanakkor az, hogy vastagabb tárgyakon is kényelmesen rögzíthető: legyen szó korlátról, fa ágáról vagy akár a játszótéri mászókáról.

Az állványokra speciális, dupla foglalat került: az alapot egy, a GoPro termékeknél használatos papucs jelenti, amelyben gyárilag találunk egy szabványos, 1/4 colos csavarral ellátott csatlakozót is, hogy a fényképezőgépeket is rögzíteni tudjuk. Természetesen, ha veszünk egy átalakítót, akkor pedig annak sincs akadálya, hogy az állványt okostelefonnal használjuk. A fényképezőgépeknél arra azért figyelni kell, hogy a kis méretből adódóan a teherbírás nem óriási: MILC-ekhez tökéletes társ bármelyik Flex 2in1 állvány, de egy nagyobb DSLR-rel azért inkább jó vigyázni.