A Rapoo új vezeték nélküli egere három színben érkezik, és egyszerre akár négy eszközhöz is tud csatlakozni.

A Rapoo ezúttal egy olyan egeret dobott piacra, amely az alapfeladatokra koncentrál: egy szimpla, kétgombos (+nyomható görgős) egérről van szó, de természetesen a gyártó termékpalettájához hű módon vezeték nélküli kialakítás mellett. A Rapoo mérnökei kedvelik a dupla interfészes megoldásokat, így az M100-ba is kétféle adapter került: az egér nemcsak saját vevőegységen keresztül, hanem BT kapcsolat segítségével is tud kommunikálni. Sőt, utóbbival egyszerre akár három eszközhöz is tud kapcsolódni, így nemcsak notebookkal (vagy PC-vel), hanem akár telefonnal, tablettel vagy tévével is össze tudjuk párosítani. A saját vevő természetesen nano méretű, és ha nincs szükség rá, mert a BT csatlakozást használjuk, akkor elrejthető az elemtartó fedele alatt az erre a célra kialakított nyílásban.

Az egeret elsősorban hétköznapi felhasználásra tervezték, ezért az ergonomikus és kényelmes használat előnyt élvezett a játékosoknak fontos paraméterek, így például a felbontás mellett. Utóbbi 1000 DPI-s értéke persze így sem mondható rossznak, az optikai szenzor pedig pontos pozícionálást tesz lehetővé. A gombok egyedi tulajdonsága, hogy nagyon halk járásúak, gyakorlatilag egyáltalán nem lehet hallani, amikor megnyomjuk őket.

Az egér további előnye, hogy rendkívül energiatakarékosan működik: ha nem használjuk, akkor gyorsan alvó módba kapcsol, így egyetlen AA méretű elem segítségével 9 hónapon keresztül tudjuk használni. Valószínűleg nem kell ecsetelnünk, hogy ez mennyire hasznos szempont mindenkinek, aki sokat utazik úgy, hogy a munkából kifolyólag a notebookra is rendszeresen szükség van.

A Rapoo M100 fentieken kívül annyi extrával szolgál még, hogy a fekete (sötétszürke) verzió mellett világosszürke és rózsaszín változatban is kapható.