A Hama egy új alapmodellt dobott piacra azok számára, akik töltővel kombinált telefontartót keresnek.

A mobiltartó és a töltő kombinációja persze nem új dolog; ráadásul ez a dolog nagyon hasznos is, hiszen ha például a telefont egy hosszabb út során navigációra is használjuk, akkor sem kell attól tartani, hogy az akku lemerül. A vezeték nélküli Qi szabvány pedig csak hab a tortán, hiszen így a töltő kábelét nem kell folyamatosan ki-be dugdosni.

Az FC-10 Flex egy igazi mindenes: nemcsak a telefonok, hanem az autók terén sem túl válogatós. Univerzális tartóról van szó, amelyet a szellőzőrács rostélyára kell felerősíteni, így szinte nincs olyan jármű, amellyel ne lenne kompatibilis. Ezt a fajta kialakítást sokan szeretik, hiszen a mobil így nem takarja el a kilátást, ráadásul közelebb van a tartó az USB porthoz (vagy a töltőhöz), így a kábel elvezetése sem lehet problémás. További előny, hogy a folyamatos hűtés is biztosított, ami, főleg nyáron, szükséges is az egyszerre használt és töltött mobilok esetében. A telefont tartó karmok sem készülék- vagy gyártóspecifikusak, így ha az eszköz szélessége 65 és 90 mm között van, akkor máris nyert ügyünk van: az FC-10 Flex kompatibilis a készülékünkkel. A karmokra természetesen szilikon borítás került, amely védi a mobilt a sérülésekről. A tartót gömbcsuklóra erősítették, amely segít a telefon helyzetének optimális beállításában.

A Hama a csomagban a tartó mellé egy olyan adaptert mellékel, amely a szivargyújtóról működik; a töltőre csak egy csatlakozó került, ez viszont akár 18 wattos teljesítmény leadására is képes, hiszen 5 voltos feszültség és 9 voltos feszültség mellett egyaránt 2 amperes áramerősséggel tud tölteni. Ez hasznos lehet, ha egy kütyüt tényleg gyorsan kell tölteni, mert ilyenkor a vezeték nélküli töltő helyett a mellékelt USB-C kábelt közvetlenül is csatlakoztathatjuk. A vezeték nélküli töltő működési elvéből és a Qi szabványból adódóan ugyanakkor a valós töltési teljesítmény 5 és 10 watt között alakul.