Az optikai érzékelővel szerelt egerek szuper felbontást kínálnak, akár 6200 DPI-s érzékenységet is beállíthatunk rajtuk!

Ismét két olyan kütyüvel bővült a Rapoo termékpalettája, amelyek elsősorban játékosok számára készültek. V sorozatba tartozó, és természetesen vezetékes egerekről van szó; a VT200 és VT300 egyaránt USB-s összeköttetést használ, hogy játék közben minimális késleltetéssel se kelljen számolnunk. A két típus közül – nem túl meglepő módon – a VT300 rendelkezik nagyobb tudással, a különbség azonban nem túl nagy, mindössze annyi, hogy erre a termékre összesen tíz gomb került, a VT200-at választók pedig be kell, hogy érjék nyolccal.

A gombok viszont mindkét egérnél egyedileg programozhatók, mégpedig a Rapoo saját alkalmazásának segítségével. Ez az alkalmazás nemcsak a gombok funkcióinak testreszabásához használható, hanem a LED-ek működését is ezzel szabályozhatjuk – merthogy a VT300 és a VT200 egyaránt RGB-s LED rendszerrel érkezik! A VT300 esetében a LED-ek a görgőt és a felső részt, a VT200-nál pedig a görgőt és oldalt egy csíkot világítanak meg. A LED-ek színét 16 millió árnyalatból választhatjuk ki, a villogás sebességét és ütemét pedig többféle előre beállított séma szerint variálhatjuk.

Az egerek természetesen gyorsak és pontosak is! A 6200 DPI-s legnagyobb érzékenységgel rendelkező szenzor pedig még állítható is, ezzel az egér sebessége és érzékenysége öt fokozatban szabályozható, mindig az aktuális igényeknek megfelelően. A szenzorra jellemző, hogy akár 30 G-s gyorsulást vagy 5,58 m/s-os mozgási sebességet is gond nélkül le tud követni. A vezetékes összeköttetés, valamint az 1000 Hz-es frissítési frekvencia pedig azt jelenti, hogy minden információ azonnal, késlekedés nélkül jut el az operációs rendszerig és az alatta futó szoftverekig.

A VT300 és VT200 extra funkciója a fedélzeti memória, amely nemcsak a beállításokat tárolja, hanem azokat a makrókat is, amelyeket szintén a segédszoftver közreműködésével tudunk rögzíteni. A makrók többek között akkor lehetnek hasznosak, ha egy játékban nagyon sokszor kell pontosan ugyanazt a műveletsort ismételni. A makrókat az extra gombokhoz párosítva, az ilyen műveletsorok egyetlen gombnyomással leutánozhatók.

Játékra fel!