Karácsonyi sorozatunkban olyan termékeket ajánlunk, amelyek kedvező ár mellett remek minőséget nyújtanak; kiváló ajándék válhat belőlük saját magad vagy bármely családtagod számára.

Kezdjük a sorozatot a Jabra két TWS fülhallgatójával, az Elite 2-vel és az Elite 3-mal, amelyek kategóriájukban az egyik legjobb ár/érték aránnyal büszkélkedhetnek. A TWS fülhallgatók olyan Bluetooth fülesek, amelyek teljesen vezetékmentes kialakítással készültek; nemcsak a mobil és a kütyü, hanem a két hangszóró között sincs semmilyen összeköttetés. A Blutooth fejlődésének hála ez ma már semmiféle kompromisszumot nem igényel a hangminőség terén sem; nem véletlen, hogy az Apple és a Samsung is évekkel ezelőtt meg merte lépni, hogy telefonjairól lehagyja a jack csatlakozót.

Noha ma már a filléres termékek is elég jó minőséget nyújtanak, érdemes azért picit mélyebben a zsebünkbe nyúlni; így nemcsak jobb hangminőséget, hanem hosszabb üzemidőt és jobb szolgáltatásokat is kaphatunk. Az Elite 2, formáját tekintve „labda” típusú fülhallgató, amely egyszerűen a kialakításból és a fülpárnák tapadásából adódóan marad a helyén – meglepően stabilan. A szilikon párnákból három szett jár a füles mellé, hogy a mérettel senkinek se legyen problémája. A fülhallgatók külső része érintésre érzékeny. A két gomb funkciója a használat módjától függ: a zene vezérlése mellett a hívásokat is kezelhetjük, illetve a hangasszisztens szolgáltatást és a Spotify-t is aktiválhatjuk.

A Jabra Elite egyik legjobb tulajdonsága, hogy egyetlen feltöltéssel akár 7 órán keresztül is üzemeltethető. A tároló akkumulátora két további teljes feltöltésre elegendő energiájával pedig a teljes játékidő 20 óra körül alakul. A tároló dobozt USB-C csatlakozó segítségével, kb. 3 óra alatt lehet feltölteni. A töltés állapota, a töltöttségi szint valamit az éppen aktuális üzemmód a tokon illetve a fülhallgatókon lévő állapotjelző LED-ek segítségével ellenőrizhető. A fülhallgatók valamivel gyorsabban töltenek; ha viszont teljesen lemerültek, akkor az első 10 percben bekapcsol a gyorstöltés funkció, amivel 1 órányi játékidő „kerül” az akkumulátorokba.

A fülhallgató korlátozottan víz- és porálló; a Jabra Elite 2 az IP55-ös minősítést szerezte meg, amely azt jelenti, hogy a normál por egyáltalán nem tesz kárt a kütyüben, a víz pedig akkor nem jelent gondot, ha fröccsen. Vagyis ha edzés közben használjuk, vagy kint futunk vele a szabadban, akkor sem az izzadtság sem az eső nem lesz probléma.

A kiváló hangminőségre egyrészt a hallójáratos kivitel jelenti a garanciát, másrészt a Jabra Sound+ alkalmazás, amivel a hangzást teljesen az egyedi igényekhez szabhatjuk. Utóbbi azt jelenti, hogy nemcsak ekvalizert használhatunk (gyári profilokkal), hanem egy teszt segítségével a hallásunkat is tesztelhetjük, így a Jabra Elite 2-vel még az életkori sajátosságból adódó hallásromlást is hatékonyan lehet semlegesíteni. Aktív zajszűrés nincsen, viszont a szilikon párnák passzív módon is remek teljesítményt nyújtanak – ha viszont szükséges, a HearThrough technológia segítségével a kütyü a külső zajokat is eljuttatja a fülbe.

A Jabra Elite 3 nagyon hasonló formával és belső képességekkel rendelkezik (IP55-ös minősítés, 10 perces gyorstöltés, stb.), de természetesen jobb teljesítményt is nyújt. A külsőt illetően a legfontosabb talán az, hogy az érintésérzékeny gombok helyett fizikai gombokat kapunk, így a véletlen érintésből adódó zenemegállítás és a hasonló balesetek teljesen kizártak. Az Elite 3 jobb szélzajszűréssel is rendelkezik, és összességében tovább is bírja; ez úgy jön ki, hogy bár maga a fülhallgató ugyanúgy 7 órán keresztül használható egyetlen feltöltéssel, a tok nagyobb teljesítményű akkumulátora kettő helyett három további „menetre” elegendő energiát képes tárolni.

Természetesen hangminőségben is többet kapunk valamivel az Elite 2-höz képest; a Jabra mérnökei remekül találták meg az egyensúlyt a magas, közepes és mély tónusok vezérlésében. Amellett, hogy a hangzás kiegyensúlyozott, a mélyek is teltek – a hangzás képét pedig az EQ-profilok segítségével és a Jabra Sound+ alkalmazással az egyéni ízlésünkhöz (és életkorunkhoz) igazíthatjuk.

A Jabra Elite 2 és Elite 3 fülhallgatók megvásárolhatók a Media Markt üzleteiben; és érdemes figyelni az akciókat, mert várhatóan ez a két termék kedvezményes áron lesz megvásárolható!