Kicsit vagy nagyot? Egyszerűt vagy olyat, ami mindent tud? Teljesen mindegy, hogy milyen álmaid fali konzolja, a Hama kínálatában biztosan meg fogod találni a pontosan hozzád illő modellt!

Kezdjük a sort a Full Motion Ultra Slim állvánnyal, amely 400×400 mm-es méretig támogatja a VESA szabványokat, és akár 65 colos tévékhez is használható. Az LCD-tévék képátlója folyamatosan növekszik, mára 47-50 cols környékékére kúszott fel az átlag – ha ennél sokkal nagyobb igényeink vannak, akkor viszont nem ezt a modellt, hanem a következő típust ajánljuk!

A 118060-as modell Easy-Fix rendszerrel készült és vékony kialakítást kapott – a tévé hátlapja akár 2,5 cm-re is közel kerülhet a falhoz, így ezt az állványt kifejezetten ajánljuk OLED-tévékhez is. Ha viszont épp ellenkezőleg, el szeretnénk húzni a tévét a faltól, akkor 42 cm a maximális távolság. Egykaros kialakítása ellenére az állvány nagy teherbírású és mozgékony is egyben: 6 fokos dönthetőség mellett 180 fokos elforgatást biztosít.

A 118057-es Full Motion modell az egyik legzsiványabb darab: masszív felépítésének hála akár 90 colos tévékhez is használható! Legnagyobb terhelhetősége 60 kg, ezzel tényleg ez a típus az egyik legnagyobb teherbírású konzol az egész piacon. Mindez ráadásul könnyű kezelhetőséggel és remek extra szolgáltatásokkal társul! A konzol minden VESA szabványt támogat egészen a 800×400 mm-es méretig bezárólag, de kialakításából adódóan akár olyan típusokhoz is használható, amelyek nem szabványos, hanem egyedi rögzítést igényelnek. Dupla karos, acélból készült váz garantálja a tökéletes stabilitást és a könnyű mozgathatóságot: a karok segítségével a tévét a faltól akár 42,8 cm-re is kihúzhatjuk, a csukló segítségével pedig 110 fokban forgatható, +5 és -15 fok között pedig dönthető az állványra erősített készülék – bármekkora monstrumról is van szó. A mozgatásban a kábelek sem fognak zavarni, mert egy ügyes kis rögzítővel szépen el lehet őket vezetni a tévé mögött. Az állvány választásakor egyedül arra kell figyelni, hogy a 90 cm-es szélesség miatt a 37 colos méretnél kisebb tévékhez ez a konzol nem ajánlott.

Állványt azonban nemcsak tévéhez, hanem monitorhoz is használhatunk! A Hama két újdonsága 100×100-as VESA mérethez készült, hiszen a monitorok túlnyomó többség ilyen előkészítéssel rendelkezik. A 95827-es monitorkar 10-26 colos méretig használható; bár inkább a tömeg az, ami tényleg korlátozó tényező lehet. A teherbírás 10 kg, ebbe sokkal nagyobb kijelzők tényleg nem férnek bele. Az állványt az asztal lapjára kell erősíteni, a monitort pedig – saját állványáról leszerelve – a tartókar végére tudjuk felcsavarozni. A tartókar maximális rugalmasságot biztosít: a monitort teljesen körbe lehet forgatni, dönteni pedig 90 fokban lehet felfelé és lefelé is. Az integrált kábelelvezetőnek hála nem kell aggódni amiatt sem, hogy a sok mozgatás közben a vezetékek összegabalyodnának.

Ennek a modellnek egy érdekes verziója a 95380-as típus; különlegessége, hogy nem egy, hanem kettő monitor megtartásához fejlesztették ki. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy helyett kettő kart helyeztek el a szintén asztalra erősíthető konzolon. A karok egyenként ugyanazt tudják, mint a kistestvérnél; 10 kg-os terhelhetőség mellett 360 fokos forgatási és 90 fokos döntési lehetőséget kapunk. A karok – igény esetén – 36 cm-rel meghosszabbíthatók, ha pedig a magasságon szeretnénk állítani, akkor arra legfeljebb 38 cm-ig van lehetőség.