Három vezeték nélküli töltőt mutatunk; az egyikkel otthon, míg a másik kettővel az autóban lehet energiát pumpálni a telefonba.

A Qi Fabric FC-10S egy igazán üde folt a vezeték nélküli töltők piacán; és nagyon jó példa arra, hogy néha egy apró változtatás is elég, ha egy termék megjelenését fel szeretnénk valahogyan dobni. A vezeték nélküli töltők többsége ugyanis műanyagból készült, a mobilt pedig szilikon vagy egyszerű gumi védi a karcolódástól, a Hama új töltőjénél azonban ezt a gumit elegáns szövetre cserélték. Apró módosítás, de pont elég ahhoz, hogy a töltő akár az asztal díszévé is válhasson.

A Qi Fabric FC-10S állított kivitelben készül, vagyis úgy tervezték, hogy a telefont állítva és kissé megdöntve tudjuk elhelyezni rajta – a töltő viszont két tekercset tartalmaz, így arra is van lehetőség, hogy a mobilt 90 fokban elforgatva töltsük. Az állványszerű tartó ideális választás azok számára, akik a telefont töltés közben is szeretnék használni.

A kütyü természetesen gyorstöltésre is képes, ami az 5000 mAh-s akkumulátorok korában nagyon fontos, máskülönben a mobilok töltése három-négy orát is könnyen igénybe venne. A név alapján nem meglepő módon a töltés a Qi szabvány szerint történik, ami 10 wattos legnagyobb teljesítményt, 5 voltos feszültség mellett 2 amperes, 9 voltos feszültség mellett pedig 1,67 amperes legnagyobb áramerősséget jelent. Fontos, hogy a gyorsöltés funkcióhoz olyan töltőfejet kell használnunk, amely szintén támogatja ezt a funkciót. Töltőfej ehhez a modellhez nem jár, az USB-C kábel viszont tartozék.

Vezetés közben a telefonhasználat nem megengedett, azonban ha a mobilt navigációra szeretnénk használni, akkor valahogyan biztosítani kell a folyamatos láthatóságot – a legjobb megoldás pedig erre a mobiltartó!

Az FC-10 Motion a felsőkategória képviselője, ami abból is látszik, hogy csomagolása igen sok dolgot rejt: a tartó mellé kapunk kétféle rögzítési megoldást, egy USB-C kábelt és egy szivargyújtóba csatlakoztatható töltőt is. Merthogy a tartó nemcsak fogni, hanem tölteni is tudja a rá bízott telefont – akár gyorsan, és akár vezeték nélkül is. A töltés mindig automatikusan elindul, ha a készüléket a bölcsőbe helyezzük, ha pedig épp olyan mobil van a tartóban, ami nem tud vezeték nélkül tölteni, átválthatunk a hagyományos, kábeles megoldásra is!

A tartó különlegessége még az is, hogy a bölcső karjai apró motorok segítségével gombnyomásra zárnak és nyílnak, ami az egykezes használatot könnyíti meg nagy mértékben. Az FC-10 Motion mellé kétféle rögzítési megoldás is jár; az egyikkel szellőzőrácsra, a másikkal pedig a szélvédőre lehet rögzíteni a tartót. A szélvédő tartót teleszkópos karral látták el, hogy a mobil helyzetét precízen választhassuk ki.

A Gravity fantázianevű tartó költségtakarékos megoldás, amely ebből adódóan a vezeték nélküli töltést nem támogatja. Az alumínium karmokkal rendelkező tartót az autó hűtőrácsára kell rögzíteni. Univerzális kialakítása minden 5-9 cm széles mobilt képes fogadni. A karok könnyen mozgathatók, telefon behelyezésekor pedig automatikusan záródnak. Gömbcsukló segítségével a telefon a vezető irányába fordítható, és természetesen a dőlésszög is az egyéni igényekhez szabható.

A tartó természetesen használható akkor is, ha a telefonra védőfóliát vagy védőtokot tettünk, de a mobil ezek nélkül sem sérül, mert a karmokban szilikon betétek védenek a karcolódástól.