Ha teljesen vezetékmentes (TWS) fülhallgatót szeretnél, sem kell feltétlenül túl mélyen a zsebedbe nyúlni! Három remek opciót is mutatunk!

Kezdjük is a sort a trióból a legdrágább, de a piaci kínálatot figyelembe véve bőven az elérhető árkategóriába tartozó Spirit Góval. A kütyü a teljesen vezetékmentes Bluetooth fülhallgatók táborába tartozik, azaz sem a telefon sem a bal és a jobb hangszóró között nincsen fizikai kapcsolat. Kialakítását tekintve „csapos” tervezésű megoldásról van szó; és ahogyan az lenni szokott, a lelógó pálcika nemcsak dizájnelem, hanem a működéshez szükséges akkumulátort is rejti. A fülhallgató ergonomikus kialakítású, hallójáratba kell helyezni. Ennek megvan az az előnye, hogy a passzív zajszűrés már alapból is az átlagosnál jobb hangminőséget biztosít. A tökéletes illeszkedést szilikonpárnák szavatolják, amelyből a Hama háromféle mértet is mellékel. Bár nem sport termékről van szó, az apróságok mozgás közben sem esnek ki a helyükről.

A TWS füleseknél megszokott módon a Spirit Go mellé is jár egy tartódoboz, amely védelmet és energiautánpótlást egyaránt biztost. A fülhallgató egy feltöltéssel 4 órányi működésre képes, a tok pedig négy teljes feltöltésre elegendő energiát képes eltárolni. A tartón LED-ek jelzik a még hátralévő energia mennyiségét. A Spirit Go kiváló hangminőséggel rendelkezik, a hallójáratos kialakításból adódóan pedig a mély hangok is teltek. A hangzás kiegyensúlyozott, és különösebb torzításra nagy hangerő mellett sem kell számítani.
Plusz pont, hogy a fülhallgatóra mikrofon is került: így nemcsak zenehallgatásra lehet használni, hanem telefonbeszélgetéshez vagy videochathez is ideális partner lehet. A hívások kezeléséhez ráadásul gombokat is kapunk, így még arra sincs szükség, hogy a felvételhez vagy a megszakításhoz kivegyük a telefont a zsebünkből.

Ami a technikai részleteket illeti: a Bluetooth 5.0 kapcsolat kiváló minőséget és nagy hatótávolságot, emellett energiatakarékos működést ígér, a multipont kapcsolat révén pedig arra is van mód, hogy a fülhallgató egyszerre két eszközzel tartsa a kapcsolatot. A zenehallgatás és a beszélgetés kiváló minőségét az A2DP, AVRCP, HFP és HSP profilok támogatása garantálja.

A Hama Spirit Chop elsősorban a fiatalok számára készült; erre utal a színválaszték is, hiszen a kütyü nemcsak fekete és fehér, hanem kék és menta színben is megvásárolható. Érdekesség, hogy mind a négy verzión egyedi színű a színpárna is. A füles mellé adott doboz apró, de ennek ellenére sem csak a védelmet látja el, hanem egyúttal töltőként is funkcionál. Erre szükség is lesz, hiszen az apróság egy töltéssel 4 órán keresztül használható, a bölcső akkumulátorával viszont további háromszor fel tudjuk tölteni. Vagyis a teljes játékidő 16 óra körül alakul. Ez egy átlagosnak mondható érték, és főleg az árat is figyelembe véve egyáltalán nem rossz!

Kialakítását tekintve a fülhallgató TWS, vagyis a bal és a jobb fülhallgató között sincsen vezeték. A fülhallgatók cseppalakúak, és nincsen extra gumipánt vagy bármilyen más rögzítés: a hangszórók egyszerűen a formájukból adódóan tartják a pozíciójukat. Meglepően stabilan egyébként, még akkora sem esnek ki a fülesek a helyükről, ha mondjuk kocogáshoz használjuk őket. A Spirit Chop nemcsak ezért használható sportoláshoz, hanem azért is, mert borítását IPX4 védelemmel látták el: vagyis védett a fröccsenő víz ellen, és nem kell aggódni amiatt sem, hogy az izzadtság kárt tenne benne.

A fülhallgatók borításának külső részbe egyben érintésérzékeny gombként is szolgál, velük a zene lejátszását lehet irányítani, vagy ha bejövő hívásunk van, akkor azt lehet fogadni – merthogy a fülhallgatóra mikrofon is került, így headsetként is bevethetjük. Emellett a gombokat hívhatjuk segítségül akkor is, ha a Siri vagy Google Assistant szolgáltatást szeretnénk használni.

Az ár/érték bajnok viszont vitathatatlanul a Freedom Light, amely a Spirit Góhoz hasonló, csapos felépítésű, de nagyobb kapacitású akkumulátorának hála jóval tovább bírja egyetlen feltöltéssel! A fülhallgató maga 7 órát bír zene, és 5 órát headset üzemmódban, amely a tokban lévő három teljes töltéssel együtt összességében 28 órányi játékidőt biztosít.

A fülhallgatón lévő érintőgombok természetesen a zene irányítására is használhatók, emellett pedig a hívásokat is kezelhetjük segítségükkel.