Autóban kifejezetten jól jön, ha kihangosítóval tudjuk használni a telefont, de egy sor olyan munkakör is van, amikor előny (vagy inkább követelmény), hogy szabad legyen mindkét kezünk telefonálás közben. Ilyen esetekben jól jön a Hama MyVoice700.

A klasszikus kialakítású headsetet telefonáláshoz készítették, ennek megfelelően egyoldalas, mono kialakítású. Mérete ellenére kényelmesen viselhető, amiben nagy segítséget jelent a tartópánt és az is, hogy a fülhallgató maga nem hallójáratba, hanem csak a fülkagylóba illeszkedik. Természetesen a kütyü Bluetooth kapcsolatot használ, amely nemcsak a kompatibilitást biztosítja, hanem a hosszú üzemidőre is garancia: az eszköz egy feltöltéssel akár hétórányi beszélgetési időt is lehetővé tesz. A készenléti idő sem rossz: 200 óra körüli, ami azt jelenti, hogy még egésznapos használattal is bőven egy hét feletti a rendelkezésre állás. És biztos, hogy meglepődni sem fogunk, mert a töltöttségi szint Bluetoothon keresztül ellenőrizhető – feltéve, hogy a androidos vagy iOS-t használó telefon is támogatja ezt a funkciót.

A headset rengeteg extra funkcióval is rendelkezik, amelyek a kényelmes használatot hivatottak segíteni. A rajta lévő gombokkal lehet például a hívásokat fogadni, elutasítani és a hangerős is szabályozni, a multipont kialakítás révén pedig arra is van mód, hogy a kütyü egyszerre két készülékhez csatlakozzék. Ebben az esetben kiválasztható, hogy melyik készülék legyen az aktív természetesen, amikor pedig a másik készülékre érkezik bejövő hívás, akkor a MyVoice700 automatikusan átvált, így nekünk már csak fogadni kell a beszélgetést.

Ha pedig mindkét kezünk foglalt, akkor a használatot megkönnyíti, hogy a Hama eszköze még a digitális hangasszisztens szolgáltatásokat is kezeli: Androidon a Google Assistant, Apple termékeken pedig a Siri is támogatott.

A MyVoice700 nagytestvére a MyVoice1500, amely kétféle színben, fehérben és fekete borítással is megvásárolható. A fontosabb műszaki paraméterek tekintetében a két termékvonal nagy hasonlóságot mutat (Bluetooth kapcsolat, levehető fülkampó, multifunkciós gomb, Siri és Google Assistant támogatás), a legfontosabb eltérés az, hogy a MyVoice kicsit hosszabb, 3 órás töltési idő mellett jóval hosszabb rendelkezésre állást biztosít. Feltöltésenként a készenléti idő akár 280 óra is lehet, míg beszélgetésre 15 (!) órán keresztül tudjuk az apróságokat használni. Emellett különbséget jelent még az is, hogy a MyVoice1500 hallójáratba illeszkedik (ennek megfelelően pedig csomagolásában háromféle méretű szilikonpárnácska közül lehet kiválasztani a fülünkhöz pontosan illeszkedőt.