A Rapoo új vezeték nélküli töltője egyszerre akár három készüléket is tud tölteni.

Egy vezeték nélküli töltőt viszonylag nehéz megbolondítani, hiszen ezeknek a kütyüknek nem kell mást tudniuk, mint azt, hogy a telefonokat, ha rájuk tesszük, mindenféle kábel csatlakoztatása vagy gombok nyomogatása nélkül feltöltsék. A Rapoo-nak mégis sikerült a feladat, hiszen legújabb terméke, az XC600, egyszerre akár három terméket is tud tölteni – ha például az Apple termékeit részesíted előnyben, akkor a telefon mellett lehetőséget van arra, hogy az Apple Watch és az AirPods fülhallgató számra is biztosítsd az utánpótlást.

De természetesen a töltő nemcsak az almás termékekkel kompatibilis, hanem lényegében az összes olyan eszközzel, amit a Qi vezeték nélküli szabvány szerint lehet tölteni. Vagy gyorstölteni, merthogy a termék nemcsak a normál, 2,5 wattos töltésre, hanem – telefon típustól függően – 7,5/10 wattos gyorstöltésre is képes. Persze ez a teljesítmény is lemaradást jelent az 50-100 wattos gyorstöltők világában, de egy 5000 mAh-s akkumulátort így is teljesen feltölthetsz 2,5 óra alatt úgy, hogy közben a kényelemről sem kell lemondanod. A vezeték nélküli kialakítás mellett a kényelmi szempontok közé sorolható az is, hogy a mobil álló és fekvő helyzetben is tölthető, valamint az is, hogy a töltő akkor is működik, ha a telefonon (legfeljebb) 4 mm vastagságú tok is található. A töltés során keletkező hőt szükség esetén ventilátor vezeti el, így a túlmelegedéstől sem kell tartani.

A Rapoo XC600 nemcsak 3in1 kialakításával, hanem dizájnjával is kitűnik a mezőnyből: a szokásos, korong alakú töltőkkel szemben ez a kütyü állítva tölti a telefont, a kisebb eszközök számára pedig a telefon töltője mellett lévő, kisebb állvány szolgál. A gyártótól megszokott módon természetesen az anyagválasztásba sem lehet belekötni: a borítás legnagyobb része alumíniumból készült, amely elegáns és tartós is egyszerre. A kütyü természetesen a töltéshez szükséges USB-s, QC 3.0 kompatibilis adapter is tartalmazza.