Most vásároltál fényképezőgépet a nyári kalandok megörökítéséhez? Akkor ne feledd, hogy egy olyan fotós táskára is szükséged lesz, amely megfelelő védelmet nyújt az új családtag számára!

A Hama termékpalettájáról többféle termék közül is választhatsz, mi viszont most a Terra sorozatot ajánljuk a figyelmedbe, mert ha ezek közül a táskák közül választasz, akkor a környezetet is véded. A termékcsalád tagjai 100%-ban újrahasznosított poliészterből készülnek, egészen pontosan fonallá feldolgozható PET-anyagokból. A széria jelenleg négy tagból áll, amelyek valójában két kategóriába sorolhatók.

Az első csoportot a Terra 110, 130 és 135 modellek alkotják, hisz mind a három táska kétrekeszes kialakítású. Közöttük főleg méretben van különbség – így lehetőséged van arra, hogy a fényképezőgépedhez méretben pontosan illeszkedő típust válaszd ki. Valamennyi táska anyaga vastag szivacsbélést kapott, így a benne lévő kamerát és objektívet tökéletes biztonságban tudhatod. Az elválasztó természetesen nem fix: tépőzár tartja a helyén, így egyetlen mozdulattal áthelyezheted, hogy a rekeszek mérete a felszereléshez igazodjék. A Terra 110-be a fényképezőgép mellé a töltő fér be, a 130-as és 135-ös modellek viszont akár még egy közepes vagy nagyméretű objektívet is simán befogadnak. Az apró tartozékok (pl. memóriakártya, Lens Pen) a fedél alatti zsebben, a cipzárral védett első zsebben vagy a két kicsi, oldalsó zsebben tárolhatók. A fő rekeszt dupla cipzár zárja, amely bármelyik oldalról nyitható és zárható.

A Hama az apróságokra is odafigyelt: az alsó rész például nedvességálló anyagból készült, a vállpátot pedig leveheted, ha nincs rá szükséged. A 130-as és 135-ös típusok hátsó oldalán egy Trolley-pántot is elhelyeztek, amivel egy utazó bőrönd húzókájára lehet rögzíteni őket.

Míg a Terra 110, 130 és 135 elsősorban a hobbi fotósok számára készült, addig a 140-es típus már komolyabb feladatokra is alkalmas, ezért akár profiknak is ajánlható. Ez a táska jóval nagyobb, hiszen nemcsak a fényképezőgép és egy kísérő objektív számára tartogat helyet, hanem számos kiegészítő is elhelyezhető benne. A hangsúly persze mégiscsak a fényképezőgépen van, így a kamera számára kialakított zsebet nem fentről, a nagy rekeszből lehet elérni, hanem oldalról!

A fő (hátsó) rekeszben a nagyobb méretű kiegészítőket helyezheted el, illetve elfér itt egy tablet, sőt még egy 13-14 colos kijelzővel szerelt ultrabook sem reménytelen küldetés! Mind a kamera számra kialakított rekeszben, mint pedig a fő rekeszben van egy szabadon mozgatható térelválasztó, amivel a rekeszek mérete pontosan az eszközparkhoz igazítható. Az apró tartozékok számára ennél a típusnál az előlapi, cipzáras zseb szolgál, míg az oldalsó zsebben akár egy kompakt állvány számára is van hely.

Szállításhoz ezt a táskát éppen úgy kezelheted, mint egy hátizsákot (a méretből adódóan repülőgépen kézipoggyászkét is megállja a helyét a Hama Terra 140), de a Trolley-pánt segítségével bőrönddel is egyszerűen „összekapcsolhatod”.