A Hama két új fejhallgatója azok számára készült, akik a tévé vagy a számítógép mellé keresnek egy kedvező árú fülest.

Bár hivatalosan két termékről van szó, a Shell és Shell TV modellek között ezúttal a szokásosnál is kevesebb eltérés mutatkozik, a két típus mindössze az általuk használt kábel hosszában tér el egymástól. Ezzel már le is lőttük az egyik poént: a fejhallgatók vezetékes összeköttetést használnak, szembe mennek tehát a mostanság uralkodó trendekkel, amely mindenhol a Bluetooth kapcsolatot részesíti előnyben. Persze egy házimozi terméknél ez nem feltétlenül hátrány – sőt.

A kábel végén jack csatlakozó vár bevetésre készen, amely alapesetben 6,35 mm-es, de egy ügyes, levehető megoldással pillanatok alatt 3,5 mm-es formátumúra is átalakítható. Érdekes módon ebben az esetben a két fejhallgató között az egyetlen különbség a kábelnél keresendő: a 184143-as modellre kétméteres, a 144-es típusra pedig hatméteres vezeték került. Ebből adódóan előbbit főleg PC vagy notebook mellé ajánljuk, utóbbi pedig akkor jöhet szóba, ha általában a kanapéról szeretnél tévézni. A 144-es modellnél extra még az is, hogy a vezetékre egy analóg (tekerővel működő) hangerőszabályzó is került.

A vezetékes összeköttetés járulékos előnye, hogy a fülhallgató mindig bevetésre kész, hiszen nincs akkumulátora, amelyet tölteni kell. A vezeték egyébként amennyire lehet, kényelmes, hiszen csak az egyik fülhallgatóhoz csatlakozik.

A fülhallgató a hagyományos felépítést követi, nagyméretű fülkagylókkal rendelkezik, és teljesen zárt kialakítást használ. Ennek megvan az az előnye, hogy passzív módon is remekül szűri a zajokat, ráadásul a mély hangok is sokkal szebben, teltebben szólnak az ilyen kialakítást használó modelleknél. A nagyméretű párnák a kényelmet is biztosítják – belőlük pedig nemcsak a hangszórókra jutott, hanem a fejpántra is.