Telefonok, táblagépek vagy akár számítógépek mellé is tökéletes választást jelentenek a Hama új Bluetooth hangszórói.

A mobilok sok mindenre jók, a gyártók ráadásul folyamatosan tökéletesítik az eszközeiket; viszont a hanggal nem nagyon tudnak mit kezdeni, mert ahhoz, hogy egy telefon vagy egy tablet értékelhető hangzást nyújtson, nagyméretű hangszórók kellenek. Ahhoz pedig hely, ami a mai világban összeegyeztethetetlen a tervezési filozófiával. A helyzet hasonló a monitoroknál is; rengeteg olyan termék van, amelybe hangszóró is került, azonban a rendelkezésre álló szűkös hely miatt a tényleg használható megoldások ritkaságszámba mennek. Egy Bluetooth hangszóró ilyenkor kiváló szolgálatot tehet, azonban egy ilyen kütyü nemcsak ezekben az esetekben oldja meg a problémát, hanem akkor is kiváló szolgálatot tehet, ha egy rögtönzött bulit szeretnél csapni, vagy nyáron a nyaralóban szeretnél zenére kikapcsolódni.

A Hama BT hangszóró triójának bemutatását kezdjük is a legnagyobb modellel, a Shine 2.0-val. Fekete és fehér színben kapható, csakúgy mint másik két társa (tehát valójában nem is három, hanem összesen hat darab újdonságról van szó). A Shine 2.0 zenei teljesítménye 30 watt, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy mind mérete, mind tömege megvan ahhoz, hogy komolyan vegyük. Hangja szépen szól, és nemcsak a magas és közepes tónusok, hanem a mélyek is megfelelően teltek – persze a kategórián belül. A hangszóró tokozása IPX4-es, ami azt jelenti, hogy a kütyü a vízcseppektől nem jön zavarba, de úszni azért nem szeret. Saját akkumulátora van, amely egy feltöltést követően közepesen hosszú, 12 órás lejátszási időt biztosít. A hangszóróra nemcsak Bluetooth adapter segítségével küldhetünk zenét, hanem használhatjuk az AUX bemenetet is. BT használata esetén hasznos funkció ugyanakkor, hogy két eszköz akár tandemben is tud működni, ha nem a 360 fokos hangzást, hanem az igazi sztereo hangzást részesítjük előnyben. A jó hangulatról egy ötféle üzemmódba kapcsolható LED-es fényforrás (is) gondoskodik.

A Pipe 2.0 azok számára készült, akik beérik kisebb teljesítménnyel is, ha az kisebb fizikai mérettel és tömeggel jár. 700 helyett 580 grammos tömeg és 30 helyett 24 wattos teljesítmény jellemzi ezt a verziót, az egyéb működési jellemzők azonban egyeznek, kezdve a 12 órás üzemidőtől a valós sztereo üzemmód támogatásán át egészen az AUX bemenetig, illetve az IPX4 minősítéssel rendelkező borításig.

A legérdekesebb típus ugyanakkor kétségtelenül a Twin 2.0, amely valójában nem is egy Bluetooth hangszóró, hanem egy teljes pár. A kütyü középen szétszedhető, ilyenkor a 20 wattos összteljesítmény helyett kétszer 10 wattos szatelliteket kapunk. Ennek a megoldásnak hála, ez a hangszóró önmagában képes arra, hogy sztereo élményt nyújtson. Cserébe nincs rajta AUX bemenet, ám ez a csatlakozó nemcsak ezért maradt le róla, hanem azért is, mert a tokozása IPX7 minősítéssel rendelkezik.

Vagyis ez már tényleg egy olyan hangszóró, amely bírja a vizet! Nemcsak arról van szó, hogy nem tesz kárt benne az eső, hanem arról is, hogy ha úgy tartja kedvünk, akár a medencébe is magunkkal vihetjük. Kialakításából adódóan ráadásul a kütyü ilyenkor sem süllyed le, hanem lebeg a víz felszínén. Az extrákért cserébe talán csekély kompromisszum, hogy az üzemidő sztereo módban csupán hat óra.